Familia lui Jordan Chiles lansează acuzații de rasism și condamnă decizia TAS: „În istoria Jocurilor Olimpice, nimănui nu i-a fost luată medalia pentru așa ceva”

Publicat: 10 08. 2024, 23:53
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Xinhua/ABACA

Jazmin Chiles, sora lui Jordan Chiles, a criticat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv și a lansat și acuzații de rasism. Instanța a stabilit, sâmbătă, că bronzul olimpic din finala de la sol îi aparține Anei Bărbosu, nu gimnastei americane. Totodată, judecătorii au respins contestația Sabrinei Voinea.

Acuzații de rasism

Jazmin Chiles spune că „rasismul este real, există și trăiește bine-mersi”.

„Vă rog să vă rugați pentru Jordan (și pentru familia mea). Rasismul este real, există și trăiește bine-mersi. Nu pentru că nu a câștigat, nu pentru că a fost dopată, nu pentru că a ieșit de pe covor. Nu pentru că nu a fost suficient de bună. Ci pentru că arbitrii nu i-au dat punctajul pentru dificultate și au forțat-o să depună contestație.

Patru secunde. I-a fost luat bronzul pentru patru secunde din timpul de care n-ar fi fost nevoie niciodată dacă arbitrii și-ar fi făcut treaba”, spune sora lui Jordan Chiles într-un story pe Instagram.

Sursa foto: Instagram – Jazmin Chiles

Sora lui Jordan Chiles a continuat să pună decizia TAS sub semnul întrebării

Jazmin Chiles, sora gimnastei americane, spune că, până acum, „nimănui nu i-a fost luată medalia pentru așa ceva”.

„Doar ca să știți. În istoria Jocurilor Olimpice, nimănui nu i-a fost luată medalia pentru așa ceva. În plus, există doar două căi prin care poți fi lăsat fără medalie. Trișat sau dopaj. Nu a făcut-o pe niciuna”, a afirmat Jazmin Chiles într-un alt story.

Sursa foto: Instagram – Jazmin Chiles