Faliment pentru Vipers Kristiansand, echipa care a câștigat trei ediții consecutive de Liga Campionilor. Clubul românesc care e aproape sigur de prezența în optimi după acest anunț

Faliment pentru Vipers Kristiansand, echipa care a câștigat trei ediții consecutive de Liga Campionilor. Clubul românesc care e aproape sigur de prezența în optimi după acest anunț
Foto: Pixabay

Vipers Kristiansand, de trei ori câștigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin în perioada 2021-2023, a intrat oficial în faliment, o situație de care pot profita rivalele sale și chiar și echipele românești.

Rapid va profita cel mai mult

Dintre reprezentantele României, Rapid poate profita cel mai mult de această situație. Precum giuleștenele, Vipers Kristiansand face parte din Grupa B a Ligii Campionilor, iar ștergerea sa din clasament va însemna că șase dintr-un total de șapte – nu opt – cluburi vor obține calificarea în optimi.

Altfel spus, la finalul grupei, Rapid trebuie să aibă o singură formație sub ea pentru a merge mai departe.

În prezent, vicecampioana României ocupă poziția a 7-a și are două puncte peste Buducnost, cu care a obținut de altfel și singura victorie din primele șase etape (32-27 la București pe 8 septembrie).

Cu Vipers, Rapid remizase în deplasare, 30-30, pe 14 septembrie.

Faliment pentru Vipers Kristiansand

Falimentul clubului norvegian a fost confirmat în ședința de duminică, potrivit GSP.

„Cu multă tristețe vă informăm că nu mai avem resursele necesare pentru continuarea activității. În ciuda unui efort intens, nu am găsit nicio soluție pentru a securiza finanțele clubului. Ne cuprinde o profundă tristețe în fața acestei răscruci de drum. Știm că decizia afectează multă lume, angajați, voluntari, jucători, parteneri, dar nu în ultimul rând fani. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul și dăruirea de care ați dat dovadă”, se arată în comunicatul lui Vipers.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`