EXCLUSIV // Cine conduce, de fapt, clubul de fotbal CS U Craiova, favorit să câștige titlul în Liga 1. Omul de afaceri Mihai Rotaru deține doar 10% din acțiuni. Ce se va întâmpla cu echipa dacă nu devine campioană

EXCLUSIV // Liga 1 se află pe ultima sută de metri. Două etape au mai rămas până la finalul campionatului, iar șansele ca noua campioană să se decidă în ultima rundă, între CS U Craiova și CFR Cluj, sunt foarte mari. Mulți specialiști îi văd deja pe olteni triumfători, un club care în ultimii ani, a avut o ascensiune controlată. Jucători de calitate, un antrenor experimentat,îndrăgit în mare parte de suporterii români și fani înflăcărați are. Și liniște financiară pare să aibă, oferităde o conducere destul de puțin vizibilă.

În ultimii 20 de ani, România s-a obișnuit cu patroni de cluburi foarte vocali. Gigi Becali, Adrian Porumboiu, Cristi Borcea șiMarian Iancu sunt doar câteva nume. La CS U Craiova însă, finanțatorii au rămas în umbră. Mihai Rotaru este investitorul cu cel mai mare capital de imagine de la olteni, dar destul de palid de altfel, din acest punct de vedere, în rândul publicului larg. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că Mihai Rotaru nu e singurul investitor de la echipă.

Cine sunt, de fapt, acționarii de la CS U Craiova

În urmă cu doi ani, deci la 5 ani de la înființarea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A.,Mihai Rotaru declara că a investit peste 13 milioane de euro și că visează ca la un moment dat, să-și recupereze banii.

În acest moment, Mihai Rotaru deține doar 10% din acțiunile clubului. Adrian Andrici este cel care are 85% din acțiuni, iar Laviniu Beze 5%, potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, consultate de B1.ro.

Înființat în 2013, clubul din Oltenia a înregistrat pierderi în primii 4 ani. În 2013, 4,689 milioane de lei, în 2014 17,995 milioane de lei, în 2015 16,322 lei, în 2016 14,314 lei, potrivit datelor oficiale.

2017 a fost primul an în care Craiova a fost pe „plus”. Craiova a avut un profit net de 3,099 milioane de lei în urmă cu 3 ani, în 2018 de 7,174 milioane de lei, iar în 2019, de 5,995 milioane de lei.

Mihai Rotaru (48 de ani), bucureștean la origine, derulează afaceri în energie, imobiliare și agricultură. Adrian Andrici (45 de ani), originar din Suceava,este jucător la bursă, implicat în afaceri în industria producției de piese și accesorii auto. Laviniu Beze (46 de ani), din Drobeta Turnu-Severin, este președintele Asociației Investitorilor de pe Piața de Capital, specializat în zona de consultanță financiară.

Cristiano Bergodi (55 de ani), antrenorul celor de la CS U Craiova /Foto: Facebook.com/UCVOficial

Ce se întâmplă cu CS U Craiova, dacă nu ia titlul în 2020

Unirea Urziceni și Oțelul Galați sunt echipele-surpriză care în ultimii ani au dat marele „tun” în Liga 1, reușind să devină campioane, iar la scurt timp, s-au dizolvat. Marcel Popescu, managerul general al Universității Craiova, a precizat că indiferent dacă oltenii vor cuceri sau nu titlul în 2020, echipa va continua să mențină ștacheta sus ridicată.

„Suporterii se pot aștepta la bucurii pe care Universitatea Craiova dorește să le facă, cu atât mai mult în aceste perioade mai grele. Prezența lor, chiar dacă nu este fizică, le simțim spiritul prezent. Jucăm pentru ei. A face sute de mii și poate un milion de oameni fericiți, care respiră pentru Universitatea Craiova, este visul nostru și nu abdicăm de la el”, a declarat Marcel Popescu în exclusivitate pentru B1.ro.

Managerul general al Universității Craiova se mândrește cu Cristiano Bergodi, antrenorul italian care a reușit victorii pe bandă rulandă în campionat, după preluarea clubului.

„Cristiano Bergodi este un antrenor subdimensionat, un antrenor care dacă ar avea o echipă precum Real Madrid, ar câștiga campionatul. Are potențial, dar este subdimensionat”, a declarat oficialul craiovenilor pentru B1.ro.

Se anunță noi lovituri pe piața transferurilor, pentru CS U Craiova

În sezonul trecut, Craiova l-a vândut pe căpitanul Alexandru Mitriță în Statele Unite, la New York FC, în schimbul a 8 milioane de euro. De asemenea, Andrei Ivan (3 milioane de euro, 2017/2018)la Krasnodar și Alexandru Băluță (2,6 milioane de euro, 2018/2019) la Slavia Praga sunt alte mutări care au adus bani în ultimii ani în conturile oltenilor. Pentru 2020, există noi perspective pentru craioveni în acest sens, mai ales dacă vor reuși să câștige campionatul.

Alexandru Cicâldău (23 de ani) se află deja în atenția mai multor cluburi din Europa, printre care Sampdoria și Everton. De asemenea, jucători precum Mirko Pigliacelli, Nicușor Bancu, Ștefan Vlădoiu, Ștefan Baiaram și Elvir Koljic sunt alți jucători care ar putea aduce sume frumoase în cont oltenilor, dacă vor face impresie bună în Europa League.

CS U Craiova și FCSB, moment de reculegere la centrul terenului, pe Stadionul „Ion Oblemenco” / Foto: Facebook.com/UCVOficial

CS U Craiova sau FC U Craiova? Care este „adevărata Craiova”?

Polemica„CS U Craiova vs FC U Craiova” amintește de „CSA Steaua vs FC FCSB”. Investitorii celor de la CS U Craiova resping orice fel de asociere cu echipa lui Adrian Mititelu, care a fost dezafiliată de FRF în anul 2011.

Adrian Mititelu și echipa sa, FC U Craiova 1948, înființată în anul 2017, vajuca din nou sezon în liga secundă și vrea să împartă „Ion Oblemenco”, una dintre celemai moderne arena din țară,cu echipa lui Mihai Rotaru și Adrian Andrici. De asemenea, Mititelu a anunțat un buget de două milioane de euro pentru noul sezon, în vederea promovării în Liga 1.

CS U Craiova, înființată în 2013, a câștigat în instanță palmaresul și emblema „Științei”, pentru perioada 1948-1991. Astfel, echipa lui Andrici, Rotaru și Beze este campioana din 1974, 1980, 1981 și 1991 și de 7 ori câștigătoare a Cupei României, în 1977, 1978, 1981, 1983, 1991, 1993 și 2018.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)