EURO 2024. Transmisia meciului România – Ucraina a fost întreruptă în Ucraina. Unii fani susțin că a fost un atac cibernetic rusesc

Publicat: 18 06. 2024, 09:40
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Sven Hoppe

Echipa națională a României a câștigat meciul cu Ucraina, scor 3-0. Acesta a fost primul meci al „tricolorilor” de la EURO. Cele trei goluri au fost marcate de Nicolae Stanciu ’29, Răzvan Marin ’53, Denis Drăguș ’57.

Ucraineni din diferite regiuni ale țării au declarat pentru EFE că transmisia televizată a primului meci al Ucrainei la Campionatul European de fotbal a fost întreruptă la scurt timp de la începerea reprizei a doua.

Transmisia meciului România – Ucraina, întreruptă în Ucraina

„Este ceva ce s-a mai întâmplat cu un alt server în urmă cu câțiva ani la un meci internațional de top, din cauza suprasolicitării rețelei de către utilizatori”, a declarat Andri Gulo, un agronom ucrainean, fan al fotbalului, care urmărea meciul într-un pub din Kiev când s-a produs întreruperea.

Unii dintre fanii Ucrainei susțin că ar fi vorba despre un atac cibernetic rusesc, după ce țara s-a confruntat cu atacuri de tot felul asupra serviciilor sale digitale.

Pe contul rețelei de socializare X, compania privată de electricitate DTEK, ale cărei centrale electrice au fost atacate în repetate rânduri de Rusia, și-a exprimat solidaritatea cu serviciul digital de televiziune cu plată care oferă meciurile Campionatului European, Megogo.

„Știu cum te simți, frate”, a scris, pe Twitter, DTEK.

„Când a fost întrerupt serviciul, eram deja 3-0 la pământ. Rușii ar fi atacat dacă am fi câștigat”, a spus Dima Bulka, un alt client al pub-ului din Kiev.