EURO 2024. Mihai Neșu: „Olanda pare o echipă un pic sub nivelul arătat în ultimii ani, pe când băieții noștri s-au autodepășit”. Care e jucătorul său preferat

EURO 2024. Mihai Neșu: „Olanda pare o echipă un pic sub nivelul arătat în ultimii ani, pe când băieții noștri s-au autodepășit”. Care e jucătorul său preferat
Inquam Photos / Ștefan Constantin

Mihai Neșu consideră că Olanda e favorită la meciul de marți seară, dar „pare o echipă un pic sub nivelul arătat în ultimii ani”, pe când tricolorii s-au autodepășit. Așa că disputa nici vorbă să fie tranșată. „E un turneu spectaculos, România s-a autodepășit, a făcut niște meciuri minunate”, a mai spus fostul internațional.

Mihai Neșu, despre EURO 2024

Neșu a susținut, într-un interviu pentru GSP, că acest Campionat European s-a dovedit a fi unul echilibrat, iar unele meciuri au fost „minunate”.

„E un campionat mai echilibrat decât ne așteptam. Echipele mai slab cotate s-au autodepășit. Multe dintre echipele mai bine cotate au dezamăgit. Și atunci a apărut acest echilibru, așa au ieșit meciurile astea minunate. Italia a plecat acasă, Elveția a surclasat-o. Georgia a făcut senzație. Eu chiar am văzut toate meciurile lor și mi s-au părut cele mai interesante, erau multe ocazii de ambele porți. E un campionat plăcut pentru spectatori”, a susținut Neșu.

Cum vede Mihai Neșu confruntarea România – Olanda

Întrebat cum i se pare România la acest turneu final, fostul fotbalist a răspuns: „Sunt foarte fericit pentru parcursul lor și pentru toată atmosfera care s-a creat în jurul echipei naționalei. E adevărat cum i-a numit Edi Iordănescu, e o generație de suflet, chiar s-a creat ca o aură în jurul lor, de dragoste și de bucurie din partea oamenilor, și sper să-i ducă în continuare mai departe, cât mai departe”.

El a mai afirmat că Dennis Man e favoritul său dintre tricolori: „De când era la Steaua, la FCSB, mie îmi place de Dennis Man. E jucătorul meu preferat. Și acum, la Euro, mi-a plăcut mult de el”.

Neșu a lăudat și alți jucători: „Sunt câțiva foarte buni, în formă foarte bună, cum ar fi Man, Drăguș, Coman, chiar și Ianis Hagi. Mi-a plăcut foarte mult de el la meciul cu Slovacia. Chiar vorbeam aici cu cineva care a fost la meci și zicea că de pe stadion se vede exact toată munca lui Ianis de pe teren. Dacă ești pe teren observi cât de mult cere mingea, se demarcă, comunică cu colegii, e ca un argint viu, deși la televizor poate nu pare. Plus că avem acum și un stâlp al apărării cum nu am mai avut de mult timp, pe Drăgușin. Toți s-au autodepășit, și Rațiu, și Bancu”.

„Olanda e favorită, am citit că și Edi a declarat asta, nu poate nimeni să ascundă lucrul ăsta. Dar noi, așa cum ne-am autodepășit în ultimii ani, poate reușim și acum. Uite, la meciul din Elveția, am jucat prost, dar până la urmă nu am pierdut și vezi că Elveția bate pe toată lumea, numai pe noi nu a reușit. Îmi doresc din tot sufletul ca băieții să se autodepășească și să facă un meci la fel de bun ca acela cu Ucraina. Chiar și partida cu Belgia mi-a plăcut, doar că nu au mai avut eficiență”, a mai afirmat Mihai Neșu, pentru GSP.

Întrebat dacă Olanda i se mai pare o sperietoare, fostul internațional a răspuns: „Are o combinație de jucători care pot face oricând diferența și niște jucători mai de nivel mediu, să zic așa. Pare o echipă un pic sub nivelul arătat în ultimii ani, așa e. Doamne ferește!, să nu ne arate acum că nu e așa. Dar e important ca echipa noastră să facă mai mult decât a făcut până acum. Deși băieții au făcut mult și până acum, sacrificiu, luptă multă. Eu sper să ne intereseze mai mult de noi și mai puțin de olandezi. Îi știm, i-am văzut, sperăm să trecem mai departe, să avem șansa asta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)