EURO 2020: Mircea Lucescu a acceptat funcția de ambasador al naționalei Ucrainei. Ce atribuții va avea antrenorul lui Dinamo Kiev

Publicat: 18 05. 2021, 14:11
Foto: Hepta - Zuma Press / Hennadii Minchenko

Mircea Lucescu, campion cu Dinamo Kiev în Ucraina,a fost cooptat și în staff-ul naționalei. Antrenorul român a acceptat rolul de ambasador al selecționatei pregătite de către Andriy Shevchenko.

În calitate de ambasador, Lucescu va trebui să convingă suporterii români să susțină Ucraina, care va disputa două meciuri pe Arena Națională, la EURO 2020.

„Mircea Lucescu a fost de acord să fie ambasadorul naţionalei Ucrainei la Campionatul European. Deja e în Bucureşti. A început să facă pregătirile, pentru ca naţionala Ucrainei să primească susţinere la Bucureşti. Este o înţelegere cu Federaţia de Fotbal din Ucraina, ca Lucescu să-i facă pe români să perceapă naţionala ucraineană ca pe a lor. Aceasta va fi misiunea antrenorului lui Dinamo în timpul EURO”, a declarat jurnalistul Igor Țiganik, citat de presa ucraineană.

Când va juca Ucraina în România, pe Arena Națională, în cadrul EURO 2020

Ucraina va juca la București pe 17 iunie, de la ora 16:00, în fața Macedoniei de Nord și pe 21 iunie, de la ora 19:00, împotriva Austriei.

Primul meci care se va disputa la EURO pe Arena Națională va fi duelul Austria – Macedonia de Nord, în data de 13 iunie, de la ora 19:00.

În afara meciurilor din Grupa C, tot Capitala va găzdui şi o optime de finală, pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C, partidă programată pentru 28 iunie, ora 22:00.