Scandal uriaş în Germania după ce doi dintre cei mai buni fotbalişti nemţi s-au afişat alături preşedintele turc Recep Erdogan (FOTO)

Scandal uriaş în Germania după ce doi dintre cei mai buni fotbalişti nemţi s-au afişat alături preşedintele turc Recep Erdogan (FOTO)
Foto: Kicker.de

Federaţia Germană de Fotbal îi critică în termeni duri pe fotbaliştii Mesut Ozil şi Ilkay Gundogan, amândoi nemţi dar cu origini turceşti, după ce aceştia s-au pozat cu preşedintele turc Recep Erdogan.

Aceştia i-au dat lui Erdogan tricouri semnate, iar Gundogan chiar a scris „Pentru onorabilul meu preşedinte, cu mare respect”.

Acest lucru a avut loc la un eveniment ce a avut duminică la Londra, iar cei doi sunt criticaţi pentru că i-ar face imagine lui Erdogan în timp ce acesta se află în plină campanie electorală.

Foto: Kicker.de

Mai mult, numeroşi politicieni germani au pus în criticile formulate sub semnul întrebării loialitatea pentru valorilor democratice germane.

„Fotbalul şi valorile Federaţiei Germane de Fotbal nu sunt respectate suficient de domnul Erdogan. De aceea nu e bine ca fotbaliştii noştri internaţionali să se lase manipulaţi de campaniile electorale”, a comentat preşedintele federaţiei.

„Niciunul dintre ei nu a fost conştient de valoarea simbolică a acestei fotografii, dar cu siguranţă nu este în regulă ce au făcut şi de aceea vorbim despre acest lucru”, a adăugat şi fostul mare fotbalist Oliver Bierhoff, acum director în cadrul federaţiei.

În tinereţe, Recep Erdogan a jucat fotbal la nivel de semiprofesionişti pentru echipa Kasimpasa din Istanbul.

Acesta se află la putere de 15 ani, întâi ca premier şi acum ca preşedinte şi se pregăteşte să obţină o nouă victorie în alegerile anticipate din 24 iunie.

Acesta a început o serie dură de epurări şi eliminare a opoziţiei, în special în urma tentativei ratate de lovitură de stat din 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`