Emma Răducanu, victorie categorică împotriva Jessicăi Pegula la Eastbourne. Jucătoarea de tenis se califică în sferturile de finală

Publicat: 27 06. 2024, 12:54
Actualizat: 27 06. 2024, 12:55
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Arlyn McAdorey

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală o victorie remarcabilă în fața americancei Jessica Pegula, a doua favorită, cu scorul de 4-6, 7-6 (8/6), 7-5, în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Eastbourne.

Răducanu triumfă în optimile de finală

Emma Răducanu, fosta campioană de la US Open (2021), a reușit să învingă o jucătoare din top 10 mondial pentru prima dată în carieră, după ce a salvat o minge de meci în tiebreak-ul setului secund împotriva lui Jessica Pegula, conform eurosport.ro. 

Într-o altă partidă, britanica Katie Boulter a reușit o victorie importantă în fața campioanei din 2019, Jelena Ostapenko, cu 6-4, 7-5, în timp ce Jasmine Paolini din Italia a beneficiat de pe urma abandonului belgianei Elise Mertens la scorul de 5-2 în primul set.

Emma Răducanu, după victoria cu Jessica Pegula

Emma Răducanu a traversat fără îndoială momente extrem de dificile în cariera sa, având parte de trei intervenții chirurgicale în cursul anului trecut. După victoria în fața lui Pegula, sportiva britanică a transmis un mesaj puternic, scriind pe o cameră că acest moment marchează un nou început.

„Este incredibil de dificil când joci împotriva cuiva atât de în formă precum Jessica. Vreau să spun că a alergat foarte mult și fără îndoială se simte bine pe iarbă, dar sunt fericită că am făcut față unei situații dificile.

Să fiu sinceră, nu credeam că o să trec peste acest meci. Cred că această partidă va însemna mult pentru mine. Am trecut prin multe situații, iar să fac față acestui meci e foarte bine”, a declarat Emma Răducanu la finalul meciului.