Emma Răducanu, pregătită să revină pe terenul de tenis după operațiile suferite: „Simt că am renăscut”

Emma Răducanu, pregătită să revină pe terenul de tenis după operațiile suferite: „Simt că am renăscut”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu susține că a „renăscut”. Ea se consideră pregătită să revină în acțiune la Auckland Classic, săptămâna viitoare, după operațiile pe care le-a suferit la gleznă și la încheietura mâinii.

În vârstă de 21 de ani, Emma Răducanu a schimbat cinci antrenori în doi ani de zile. Acest lucru i-a adus doar critici din partea lui Patrick Mouratoglou. În 2024, jucătoarea de tenis se va întoarce în circuitul WTA, dar fără să aibă un antrenor cu normă întreagă în echipa sa.

„Dacă ar fi fiica mea, aș avertiza-o să nu facă asta, pentru că ai nevoie de stabilitate pentru a construi ceva, orice ar fi. E cea mai proastă idee. Este foarte important să ai un proiect pentru jocul tău și să urmezi, zi de zi, drumul ales pentru a realiza ceea ce este visul tău”, a transmis Patrick Mouratoglou.

Emma Răducanu revine în circuitul WTA, în 2024

„Da, simt că am renăscut într-un fel. Mă simt fresh, mă simt pregătită, mă simt fericită și mă simt emoționată”, a spus Emma Răducanu, potrivit The Guardian.

„În general, mă simt pozitivă și mai ușoară”, a mai adăugat ea.

În iulie 2022, sportiva a ajuns pe locul 10 în clasamentul mondial, însă ea a ratat un wildcard pentru Australian Open, care va începe pe 14 ianuarie. Ea mai poate ajunge acolo doar prin calificări, așa cum a făcut-o în cursa istorică spre titlu Flushing Meadows în 2021.

„Cred că timp de doi ani după US Open am simțit poate un pic mai multă greutate pe umeri, dar acum mă simt complet fresh”, a mai spus Emma Răducanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`