Elisabeta Lipă, despre condițiile precare în care se antrenează David Popovici: „Nu ne mai putem antrena în niște bazine care au fost construite acum 40 de ani și care nu mai corespund cerințelor noastre” (VIDEO)

Elisabeta Lipă, despre condițiile precare în care se antrenează David Popovici: Nu ne mai putem antrena în niște bazine care au fost construite acum 40 de ani și care nu mai corespund cerințelor noastre (VIDEO)
David Popovici, sursă foto: Inquam

Elisabeta Lipă a comentat într-o intervenție pentru B1 TV discursul manifest al lui David Popovici după ce a devenit campion olimpic la proba de 200 de m de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Aceasta a precizat că sportivii nu se mai pot antrena în bazine sau săli construite acum 40 de ani și care nu mai corespund standardelor actuale:

“În general, sportivul când termină ompetiția supremă și câștigă și este mulțumit și munca lui a fost recompensată cu un rezultat pe care și l-a dorit, normal că el își spune ofurile și o să auzim și alți sportivi care o să se plângă la fel, pentru că la ora actuală nu ne mai putem antrena în niște bazine sau săli, stadioane care au fost construite acum 40 de ani și care nu mai corespund cerințelor noastre, Nu mai spun că David este legat și sentimental de acest bazin de la Complexul Național de la Lia Manoliu pentru că el a intrat acolo în bazin de la 4 ani.

Nu ai cum să performezi și eu îi promit lui David că, singură nu pot să fac, dar împreună cu colegi, președinți de federații, comitetul olimpic, o să punem pe hârtie toate nevoile urgente pentru că este foarte greu să rezolvi toate problemele sportului românesc, dar cele mai urgente probleme pentru sportul românesc care să ne asigure o bază de pregătire decentă pentru următoarele competiții olimpice vom face acest lucru. Eu când promit mă țin de cuvânt și voi face tot posibilul că acest bazin de la Lia Manoliu care nu înțeleg de ce de atâția ani de zile nu s-a renovat”.

Elisabeta Lipă a mai precizat că David Popovici nu se poate antrena iarna în bazinul din interior de la Lia Manoliu pentru că acesta este închis, prin urmare s-a găsit o improvizație:

“La Lia Manoliu există un bazin în interior și un bazin descoperit. Bazinul din interior este închis, deci nu mai este funcțional și este funcțional doar cel descoperit. Normal că iarna nu te poți antrena în el și soluția cea mai simplă care a fost găsită a fost să se pună acest balon. Este o imporvizație”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)