Edi Iordănescu trebuie să decidă dacă rămâne selecționer și după Euro 2024: „Habar n-am!”

Edi Iordănescu trebuie să decidă dacă rămâne selecționer și după Euro 2024: „Habar n-am!”
Edi Iordănescu / SportPictures, Hepta

Federația vrea să-i extindă angajamentul selecționerului Edward Iordănescu (45 de ani) și pentru următoarele campanii din Liga Națiunilor 2024 și Cupa Mondială 2026, dar acesta a anunțat că va lua o decizie abia după Euro 2024.

Contractul selecționerului anul viitor, după turneul final din Germania

Edi Iordănescu a fost întrebat dacă va continua pe banca naționalei României și după Euro 2024 și la conferința de presă de după victoria cu Elveția, scor 1-0, și calificarea „tricolorilor” de pe primul loc în grupă.

Marți, România a triumfat în fața Elveției cu scorul de 1-0, ocupând astfel prima poziție în grupa I preliminară.

„Ce se va întâmpla după Euro habar n-am! (zâmbește enigmatic) Nu știu, sincer nu știu. Îmi doresc liniște, îmi doresc pregătirea pentru Euro. Voi pleca la tragerea la sorți, după care mai rămân câteva zile să caut locații de pregătire pentru echipa națională în Germania.

După Euro, cu siguranță, vom vedea ce înseamnă pentru fiecare, mai departe, drumul pe care va merge. Dar fiți siguri că în decizia mea personală va conta foarte mult ce se întâmplă și la Euro”, a declarat Edi Iordănescu, citat de GSP.

Marți, România a triumfat în fața Elveției cu scorul de 1-0, ocupând astfel prima poziție în grupa I preliminară. Prin această performanță, echipa națională română va fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru turneul Euro 2024.

Ce a spus Edi Iordănescu înainte de România – Elveția

„Rămâneți la națională după EURO?”, a fost întrebarea primită de Iordănescu.

„Contractul meu nu contează. Nu e un subiect. Are zero importanță. Cei din conducerea FRF vor merge cu mine la EURO, pentru că s-a prelungit. Ce urmează după contează prea puțin acum”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit Gsp.ro.

Anamaria Prodan susține că, după reușita cu echipa națională, Edi Iordănescu a demonstrat tot ce era necesar în fotbalul românesc. Ea consideră că următorul pas logic pentru antrenor este să evolueze la nivel internațional, să crească și să obțină succese într-un context mai amplu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)