Edi Iordănescu pune capăt speculațiilor cu privire la lotul pentru EURO 2024: „Momentul experimentelor a trecut. În linii mari din acest grup de 28 vom alege lotul”

Publicat: 27 05. 2024, 14:06
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Selecționerul Edi Iordănescu a declarat, luni, în cadrul unui interviu pentru FRF TV, că va stabili lotul pentru EURO 2028 „în linii mari” din cei 28 de jucători pe care i-a selectat pentru amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein.

Ce a spus selecționerul Edi Iordănescu despre lotul pentru EURO 2024

Selecționerul primei reprezentative a vorbit despre lotul pentru turneul final din Germania, în contextul discuțiilor pe care le-a provocat absența lui Mitriță din lotul preliminar.

„În linii mari numai din aceşti 28 vom alege, nu avem timp să experimentăm prea mult. Momentul experimentelor a trecut. Deci în linii mari de aici vom alege. Pot fi doar cazuri excepţionale, în situaţia în care apar probleme medicale grave, dar sperăm să nu apară. Însă nu sunt nici multe soluţii la îndemână, competiţiile s-au încheiat în mare parte, jucătorii pleacă în vacanţe şi nu mai sunt în procesul de pregătire. Aşa că în linii mari din acest grup de 28 vom alege lotul. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani şi jumătate. A fost o selecţie continuă, au fost multe filtre, multe analize şi concluzii”, a declarat Edi Iordănescu.

„Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea şi istoricul jucătorilor, mă refer la cei care au dus greul în campanie. Mi-am asumat şi decizii mai puţin populare. Cu siguranţă au fost şi vor fi critici, dar mi le asum pe toate. Despre selecţie se poate discuta mult, dar în final responsabilitatea e a mea şi a avut la bază analize şi argumente solide”, a adăugat antrenorul.

Ultimele amicale pentru România înaintea EURO 2024

„Tricolorii” vor juca două partide de pregătire în luna iunie, înainte de a merge la EURO 2024, primul turneu final pentru România după opt ani de absență.

Este vorba despre următoarele amicale:

  • 4 iunie, ora 21.30: România vs Bulgaria, pe Stadionul Steaua din București
  • 7 iunie, ora 21.00: România vs Liechtenstein, pe Stadion Steaua din București