Edi Iordănescu, anunț tranșant după amicalul cu Bulgaria. „La EURO nu va fi aşa, acolo trebuie să fim eficienţi”

Edi Iordănescu, anunț tranșant după amicalul cu Bulgaria. „La EURO nu va fi aşa, acolo trebuie să fim eficienţi”
captură video Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Meciul amical dintre România și Bulgaria, desfășurat marți pe Stadionul Steaua, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Selecționerul Edi Iordănescu consideră acest joc un test util pentru echipa națională, dar atrage atenția că la EURO2024, țara noastră trebuie să fie eficientă.

Meciul de pe Stadionul Steaua a fost un test pentru echipa națională

Partida dintre România și Bulgaria a fost percepută de Edi Iordănescu ca un antrenament menit să pregătească echipa pentru provocările de la EURO2024, potrivit click.ro. 

„A fost un test util, am studiat, ştiam că ei pot pune în pericol adversarii care încearcă să controleze jocul. Ştiam că este o echipă arţăgoasă. Mi-aş fi dorit un alt ritm, altă intensitate, a fost şi o oboseală, asumată, ce-i drept… Am avut trei ocazii şi un penalty ratat. La EURO nu va fi aşa, acolo trebuie să fim eficienţi. Este un test şi trebuie tratat ca atare. De la joc la joc va fi mai bine, am încredere pentru primul meci cu Ucraina. Am schimbat de la un joc la altul şi, azi, am încercat. În linii mari ştim ce avem de făcut. E devreme să spunem care va fi primul 11 cu Ucraina, mai trebuie să analizăm, avem şi probleme medicale. Să nu uităm că mergem la European după mult timp, le cer fanilor să aibă încredere, dar şi răbdare”, a declarat Iordănescu.

Pregătiri pentru EURO2024

Dennis Man, cel care a ratat penalty-ul, și-a exprimat regretul, dar și determinarea pentru viitoarele partide. „Am încercat să dăm totul, să câştigăm, nu am reuşit, dar cred că ne-a prins bine acest joc. Am ratat un penalty, îmi pare rău, mâine este o nouă zi şi din nou la muncă. Dacă mă mai lasă băieţii, voi mai executa… Iniţial, trebuia să execute Răzvan, dar m-a lăsat pe mine, data viitoare va executa el. Suntem foarte uniţi, nerăbdători să mergem în Germania. Încerc să ajut echipa, să dau tot ce pot, acelaşi target îl voi avea şi la European”.

Ianis Hagi, care a intrat pe teren în repriza secundă, a subliniat importanța fiecărui minut de joc și a arătat optimismul echipei pentru EURO2024.

„A fost un test pentru noi, după o săptămână grea de antrenamente. A fost bine să ne vedem prima dată după câteva luni. Orice minut contează, asta ar fi plusul. La fotbal nu e ca la matematică, nu avem procente, mai avem o săptămână în ţară şi apoi cu gândul la European. Mai avem un test peste trei zile şl apoi concentrarea doar pe EURO2024! Suntem optimişti, pozitivi, abia aşteptăm săm mergem acolo. Energia este sută la sută îndreptată spre EURO 2024, vrem să ducem steagul cât mai sus. Vrem să reprezentăm România aşa cum merită, ăsta este gândul meu. Mental, doar la asta sunt concentrat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”