E scandal și după finala olimpică de la haltere. Marin Robu cere „dreptate” și îl acuză pe un italian că i-a suflat medalia cu o ridicare neregulamentară: „Rușine celor care au validat-o!”

E scandal și după finala olimpică de la haltere. Marin Robu cere „dreptate” și îl acuză pe un italian că i-a suflat medalia cu o ridicare neregulamentară: „Rușine celor care au validat-o!”
Image by David from Pixabay

Marin Robu, halterofil din Republica Moldova, s-a clasat pe poziția a 4-a în finala olimpică a categoriei 89 de kilograme, iar federația de la Chișinău a depus o contestație împotriva sportivului care a câștigat medalia de bronz, italianul Antonino Pizzolato, pe care îl acuză că a încălcat regulile la ultima ridicare, transmite GSP.

Republica Moldova a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris (una de argint la lupte, două de bronz la judo și o alta de bronz la caiac-canoe) și a fost la un pas să o obțină și pe a cincea.

Italian acuzat că a câștigat bronzul olimpic la haltere cu o ridicare neregulamentară

Marin Robu a fost depășit de Antonino Pizzolato la ultima încercare, astfel că italianul a câștigat bronzul, în timp ce halterofilul din Republica Moldova s-a clasat pe locul 4 și a ratat medalia.

Federația de Haltere și Comitetul Olimpic din Republica Moldova contestă ultima ridicare a italianului, acuzat că a flexat cotul stâng chiar dacă regulamentul prevede că brațele trebuie să rămâne drepte până la semnalul arbitrilor.

„Se va merge până în pânzele albe și până în ultima instanță, pentru ca Marin să-și revendice medalia”, susține jurnalistul Alex Macovei.

Marin Robu cere „dreptate”

Halterofilul a transmis un mesaj video pe rețelele sociale și cere să i se facă „dreptate”.

„În timpul concursului, adversarul meu din Italia, Antonino Pizzolato, a ridicat greșit o greutate de 212 kilograme, încălcând regulamentul. Arbitrii nu au acordat încercare validă, iar mai târziu aceștia au apelat la juriu, care a acordat o încercare reușită atunci când nu era cazul, văzând foarte clar că s-a încălcat regulamentul. Sperăm să se facă dreptate, să vadă toată lumea că este o încercare nereușită”, a declarat Marin Robu.

„Asta este o încercare reușită? Rușine celor care au validat-o! O încălcare serioasă a regulamentului este vizibilă limpede. Sper să se facă dreptate”, a adăugat sportivul, de această dată în limba engleză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”