Dumitru Dragomir: Victor Pițurcă este total nevinovat în dosarul „Valiza”, așa cum este și Gigi Becali

Publicat: 28 05. 2013, 13:59

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului în dosarul „Valiza”, este „total nevinovat”.

„Piţurcă este total nevinovat. E păcat să păţească ceva. Gigi a spus că Piţi n-a ştiu ce i-a dat să semneze. Dacă te roagă cineva să îl ajuţi şi îţi dă să semnezi, neavând nici studii juridice, ţi se pare că îl ajuţi. Nu poţi să dai pedeapsă pentru aşa ceva. Eu nu sunt în relaţiile cele mai bune cu Piţurcă, dar ar fi nedemn şi nu aş avea caracter să spun că el e măcar 0,1 la sută vinovat în situaţia asta. Piţi este total, total nevinovat. Aşa cum şi Gigi Becali e total nevinovat în acest dosar. Premierea a fost admisă la noi. Noi numai după ce s-a întâmplat cu Gloria Bistriţa am schimbat regulamentul. Altfel premierea era admisă. Şi este admisă şi acum în majoritatea ţărilor”, a spus Dragomir, potrivit Mediafax.

Dragomir susţine că instanţa supremă nu poate cere retrogradarea echipei Steaua în Liga a II-a.

„Nu este după instanţa civilă sau penală, este după instanţa sportivă. Aici nu mai are treabă penalul. Noi o să facem un material să explicăm situaţia la UEFA şi FIFA că n-am ieşit din regulamentele FIFA şi UEFA. Nu văd Liga I fără Steaua pentru că ea a fost judecată o dată, şi-a primit pedeapsa. Iar când se prescrie ceva nu poate nimeni să acuze. Nu poţi să dai două pedepse pentru aceeaşi faptă”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Procurorul DNA a cerut, luni, condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino la câte doi ani cu suspendare. Decizia definitivă în recursul din dosarul „Valiza” va fi dată de instanţa supremă în 4 iunie.