Doliul în fotbal! Fostul internațional brazilian Ze Carlos a murit la 56 de ani

Publicat: 27 10. 2024, 10:17
Actualizat: 27 10. 2024, 10:18
Sursa Foto: Facebook/ São Paulo FC

Fostul fundaș brazilian Ze Carlos a decedat vineri, la vârsta de 56 de ani, a anunțat clubul Sao Paulo FC, unde a activat în trecut.

Ze Carlos a avut o carieră remarcabilă, fiind apreciat atât pentru abilitățile sale tehnice, cât și pentru dedicarea sa față de sport.

Sao Paulo FC anunță cu tristețe decesul lui Ze Carlos

„Sao Paulo FC anunţă cu durere decesul lui Jose Carlos de Almeida, Ze Carlos, în această vineri la Osasco”, s-a precizat într-un comunicat.

În declarația emisă, gruparea nu a specificat cauza decesului, însă surse din presa locală sugerează că fostul fotbalist ar fi suferit un stop cardiac.

Această veste a provocat un val de tristețe în rândul fanilor și al comunității fotbalistice, care își aduc aminte de realizările și impactul său asupra sportului.

A fost vicecampion mondial în 1998, cu echipa sa națională

Născut pe 14 noiembrie 1967, fostul fundaș a avut parte de cei mai frumoși ani ai carierei sale la Sao Paulo FC, echipă pentru care a evoluat între 1997 și 1999.

La Cupa Mondială din 1998, desfășurată în Franța, Ze Carlos a fost titular în semifinala în care Brazilia a învins Olanda la lovituri de departajare, cu 4-2, înlocuindu-l pe Cafu, suspendat pentru meci.

Totuși, el a fost rezervă în finala pierdută de Brazilia în fața echipei Franței lui Zinedine Zidane, cu 3-0. După acel turneu, Ze Carlos nu a mai fost convocat la națională și a decis să se retragă din fotbal în 2005.