Discriminare la Roma! Campioana turneului WTA va primi mult mai puțini bani decât învinsul din finala masculină

Discriminare la Roma! Campioana turneului WTA va primi mult mai puțini bani decât învinsul din finala masculină

Cu toate că au anunțat că vor acorda premii egale femeilor și bărbaților începând cu anul 2025, organizatorii de la Roma dau premii cu diferențe uriașe între cele pentru femei și cele pentru bărbați.

Diferența între premiile femeilor și bărbaților este uriașă la ediția din acest an

Astfel, campioana din concursul feminin va primi 521.754 de euro, mai puțin decât învinsul din finala masculină, care va pleca acasă cu un cec de 580.000 de euro.

Finalista din turneul va încasa 272.200 de euro, iar jucătorul care va triumfa în turneul ATP va fi recompensat cu un jackpot de 1,1 miilioane de euro, anunță Prosport.

Majoritatea turneelor de tenis oferă premii egale la masculin și feminin, dar organizatorii de la Roma nu au ținut cont niciodată de acest principiu.

Asta în ciuda faptului că turneul feminin este din seria WTA 1000, iar cel masculin face parte din categoria ATP 1000, punctele fiind egale în cele două competiții.

Organizatorii de la Roma au transmis că lucrurile vor intra în normalitate abia în anul 2025.
Majoritatea organizatorilor turneelor de tenis oferă premii egale la masculin și feminin, însă cei de la Roma au făcut excepție până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul