ȘOC în fotbalul românesc: Dinamo o ia pe urma Stelei! Cazul ‘Talpan’ se mută în Ștefan cel Mare: Clubul ar putea rămâne fără palmares

ȘOC în fotbalul românesc: Dinamo o ia pe urma Stelei! Cazul 'Talpan' se mută în Ștefan cel Mare: Clubul ar putea rămâne fără palmares
Foto: FC Dinamo Bucuresti / Facebook

Scenariul „Talpan” s-ar putea repeta și în Ștefan cel Mare. Dinamo riscă să piardă trofeele cucerite între 1948, anul înfiinţării, şi 2000, anul în care secţia de fotbal s-a rupt de Ministerul de Interne, scrie prosport.ro.

Ciprian Stoica, juristul CS Dinamo, susține că a început „documentarea” pentru acest caz și va încerca să treacă palmaresul de la Asociația Sportivă Fotbal Club Dinamo în proprietatea Clubului Sportiv Dinamo.

„Documentăm această variantă, căutăm soluţii legale, exemple ale unor cluburi. Este vorba de valoarea de brand a clubului, care, cu palmaresul secţiei de fotbal, cu siguranţă ar fi mai mare”, a spus juristul Ciprian Stoica.

Exemplul cel mai apropiat pare a fi acela al marii rivale din Ghencea, acolo unde, un alt jurist, Florin Talpan, a câştigat un astfel de război imposibil, iar Clubul Sportiv al Armatei a revendicat brandul Steaua şi, implicit, a obținut trofeele Stelei până în anul 2004, an în care Gigi Becali a preluat clubul de la Ministerul Apărării Naţionale. Stoica admite exemplul lui Talpan, însă spune că nu ştie exact despre ce a fost vorba la Steaua.

„Şi ce s-a întâmplat la Steaua este un exemplu, însă nu ştiu dacă trebuie comparat”, a mai spus Ciprian Stoica.

Dacă în Ghencea, CSA Steaua a înfiinţat o nouă secţie de fotbal, se pare că în Ştefan cel Mare, cel puţin pentru moment, în acest pas de “documentare”, Clubul Sportiv Dinamo are alte planuri. Astfel, ar putea “franciza” palmaresul secţiei de fotbal.

Cel mai interesat doritor, cel puţin în teorie, ar putea fi chiar SC Dinamo 1948 SA, societatea lui Ionuţ Negoiţă care, în acest moment, are în proprietate lotul de jucători, baza de la Săftica și autocarul.

Palmaresul, culorile și stema aparțin Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, deținută de Nicolae Badea. Totodată, asociația lui Badea mai deține și aproximativ 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA.

Dinamo are în palmares 18 titluri de campioană, 13 cupe ale României, iar până în anul 2000 – fără să punem la socoteală trofeul cucerit în sezonul 1999-2000 -, “câinii” au fost de 14 ori campioni ai României, au luat 7 cupe (fără a lua în calcul Cupa din sezonul 1999-2000), cele două Supercupe fiind cucerite în 2005, respectiv 2012.

„În momentul de faţă, dacă vreau să-mi cumpăr un tricou, un suvenir cu Dinamo, trebuie să merg pe nu ştiu unde. De ce să nu existe această posibilitate, Clubul Sportiv să poată comercializa produse promoţionale ale secţiei de fotbal? Până la urmă, zeci de ani, sub acest nume, cu acel D pe piept, s-a făcut performanţa şi la fotbal. Este şi o chestiune de valoare de brand, trebuie să o recunoaştem”, mai spune Ciprian Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)