Dieta unică a lui Novak Djokovic. Micul dejun e cheia succesului său
Novak Djokovic rămâne o forță dominantă în lumea tenisului și la vârsta de 36 de ani, el continuă să scrie istorie. Recent, a câștigat turneul de la Roland Garros și a acumulat impresionantele 23 de victorii în competițiile de Grand Slam. În spatele succesului său, se ascunde și un secret – un „meniu minune” pe care nu îl neglijează niciodată. Jurnaliștii de la Puntodebreak au reușit să afle ce anume mănâncă campionul sârb la fiecare masă, dezvăluind surprize de proporții.
Meniul și obiceiurile culinare ale campionului de tenis
Novak Djokovic, jucătorul de tenis de 36 de ani, este primul sportiv care a câștigat 23 de turnee de Grand Slam. Deține titlul de cel mai în vârstă campion de la Roland Garros și se află pe primul loc în clasamentul ATP. Continuă să se antreneze intens și să-și dorească noi victorii, având încă multă determinare și pasiune pentru tenis.
Cum reușește să se mențină în formă la 36 de ani? Aceasta este una dintre întrebările care a stârnit interesul jurnaliștilor de la Puntodebreak. După cercetări temeinice și interviuri extinse, aceștia au reușit să dezvăluie multe detalii despre secretele de menținere a formei ale jucătorului. Unul dintre obiceiurile sale constă în a sta cât mai mult timp fără să mănânce în timpul turneelor, astfel încât să nu consume energie pentru digestie. Așadar, el acumulează cu ușurință 16 ore în care bea doar apă și ceai, scrie playtech.
Jurnaliștii de la Puntodebreak au fost extrem de curioși în privința modului în care reușește să se mențină în formă la vârsta de 36 de ani. Ei au căutat cu ardoare să afle detalii și informații, dorind să descopere secretul său. Și acum au reușit să divulge cum arată meniul zilnic și care sunt obiceiurile culinare ale jucătorului. În primul rând, mai ales în timpul turneelor, el încearcă să petreacă cât mai mult timp fără să mănânce, pentru a nu irosi energie în digestie. Astfel, el respectă un program de 16 ore în care nu consumă decât apă și ceai.
Are un regim alimentar sănătos
Dimineața începe cu un pahar de apă caldă în care adaugă puțin suc de lămâie. În cazuri rare, preferă să bea apa la temperatura camerei, pentru a evita ca organismul să consume energie pentru a o încălzi. De asemenea, în aceeași perioadă a zilei, se asigură că bea neapărat un suc de țelină.
La micul dejun, el consumă un smoothie nutritiv care conține alge, spanac, spirulină și diverse fructe, alături de alte suplimente. Uneori, adaugă și fructe întregi în dieta sa. Recent, presa a descoperit că el a eliminat complet zahărul rafinat și produsele fabricate industrial din regimul său alimentar. În schimb, optează pentru opțiuni mai sănătoase, cum ar fi musli organic fără gluten, preparat cu ovăz și amestecat cu fructe proaspete, plus două linguri de miere de Manuka.
Masa de prânz este alcătuită în principal din surse de carbohidrați și se axează pe alternative fără gluten precum quinoa, orez sau paste. Cartofii fierti nu fac parte din preferințele sale culinare. Uneori gustă și carne slabă, dar a renunțat complet la carnea roșie de mai mulți ani.
La cină se concentrează pe supele de legume ca bază alimentară, obținând proteinele necesare din salate, în special din tofu. Pentru a completa gustul, adaugă o garnitură din plante sau legume. Novak Djokovic include în dieta sa și câteva gustări care constau în nuci sau migdale și un fruct.