Decizia germanilor îl scoate din sărite pe Iordănescu la Euro 2024: Planul de „camuflare” al hotelului, anulat

Decizia germanilor îl scoate din sărite pe Iordănescu la Euro 2024: Planul de „camuflare” al hotelului, anulat
Captură Video: FRF TV / YouTube

Selecționerul Edward Iordănescu este furios după ce autoritățile din Germania au interzis Federației Române de Fotbal să „îmbrace” hotelul echipei naționale cu bannere, punând în pericol planurile de confidențialitate.

Probleme încă din prima zi

Echipa națională a României a ajuns luni seară în Germania, fiind cazată la hotelul Melchior Park din Würzburg. Planul lui Edward Iordănescu, care prevedea „camuflarea” hotelului pentru a asigura intimitatea echipei, a fost dat peste cap de autoritățile locale,potrivit gsp.ro. 

Deși Iordănescu plănuise de luni de zile să acopere hotelul cu bannere pentru a preveni orice privire indiscretă, autoritățile germane au interzis această inițiativă.  Josua Reitz, mâna dreaptă a directorului general de la hotel a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că „avem o listă de cerințe extrem de importante primite din partea României pe care le vor rezolva până în momentul sosirii”.

Iordănescu voia ca hotelul să fie transformat într-o fortăreață, încât nimeni să nu poată vedea ce se întâmplă în interior. Însă, în prezent, orice trece pe lângă hotelul de patru stele din Würzburg poate vedea ce se întâmplă în curte și să observe mișcările din camere.

Paznicii nu știu limba engleză

În lipsa infrastructurii dorite, oficialii hotelului au angajat un paznic care patrulează zona piscinei interioare, pentru a asigura securitatea echipei.

Oficialii UEFA au instalat mai mulți agenți de securitate în fața hotelului, dar aceștia nu cunosc bine limba engleză. Mai mult, paznicii de la intrarea în curtea hotelului au încălcat din prima zi protocolul stabilit de UEFA.

Două persoane neautorizate au reușit să intre în curtea hotelului, fiind ulterior evacuate de alți agenți. În hotelul din Würzburg sunt cazați și oficiali UEFA care monitorizează activitatea echipei naționale.

Primul meci al echipei naționale va fi pe 17 iunie

Echipa națională a României va debuta la Campionatul European luni, 17, iunie, de la ora 16:00, împotriva reprezentativei Ucrainei. Mircea Lucescu crede că România va avea „viață grea” la meciul de debut, deoarece echipa Ucrainei are omogenitate în joc și poate să fie un adversar de temut, potrivit digisport.

„Eu am cel puțin 12-13 jucători acolo (n.r. în lotul Ucrainei), cu care am lucrat, pe care i-am antrenat. Pe mulți fotbaliști eu i-am promovat sau debutat. Au omogenitate. Mă refer la omogenitate de joc, dar și emoțional-sentimentală. Sunt foarte apropiați, ceea ce le dă o forță extraordinară. Uitați-vă la ce echipe sunt în Europa ucrainienii: Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Benfica, Girona, locul 3 în Spania, alți doi în Premier League. Modul cum își promovează jucătorii tineri e senzațional. Sunt mult, mult peste România.

Cred că naționala de azi a Ucrainei este cea mai bună națională pe care au avut-o, de la cea de la Word Cup 2006 încoace. E peste acea echipă. Motiv pentru care eu o văd capabilă să fie surpriza acestui Euro. Îi văd să ajungă chiar și până în semifinale!”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit golazo.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”