De ce Simona Halep nu a primit wild card la Roland Garros. Explicația organizatorilor

De ce Simona Halep nu a primit wild card la Roland Garros. Explicația organizatorilor
Simona Halep. Foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Amelie Mauresmo, fostă mare jucătoare de tenis din Franța, acum directoare la Roland Garros, a explicat de ce Simona Halep (1.139 WTA) nu a primit wild card pentru a participa la competiție.

Halep nu va juca la Roland Garros. Motivul

Românca a revenit pe teren în acest an, după ce suspendarea de patru ani pentru dopaj dată de ITIA i-a fost redusă de TAS la nouă luni.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la TAS, poate că am fi luat altă decizie, dar ea nu a fost exonerată de pedeapsă.
Am considerat că trebuie favorizăm alte jucătoare din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât pe Simona, având în vedere ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care depusese cerere. Sunt alegeri foarte grele, știm că provocăm dezamăgire și mereu e dificil”, a explicat Amelie Mauresmo, potrivit Eurosport.fr.

4 românce pe tabloul principal la Roland Garros

Amintim că Halep s-a și accidentat între timp și a fost nevoită să abandoneze la Trophee Clarins și WTA Rabat.

Turneul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Patru românce sunt prezente pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”
16:42 - Neamț: Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat
16:17 - Moody’s a revizuit în jos prognoza privind creșterea economică a României și anticipează un deficit bugetar de 7,5% din PIB. Agenția crede că actuala coaliție PSD-PNL va rămâne la putere și după alegeri
15:53 - Ploile torențiale anunțate în București anulează evenimentele „Străzi Deschise” și „Simfonia Apei” din 29 septembrie
15:33 - România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze
15:08 - Hezbollah confirmă moartea liderului Hassan Nasrallah și îl declară martir. Armata libaneză patrulează străzile din Beirut, de frica unor proteste violente. Cabinetul libanez a convocat sesiune de urgență în această seară
14:56 - Actorul Will Ferrell, despre transfobie: „Dacă simți că cei din comunitatea trans sunt o amenințare la adresa sa, s-ar putea să fie din cauză că nu ești sigur pe tine”
14:37 - Fiul reginei Camilla împărtășește detalii despre starea de sănătate a regelui Charles: „Este un bărbat puternic”
14:18 - Tenismena română Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a treia a WTA, după un meci de aproape trei ore