David Popovici s-a calificat în semifinalele Campionatului European de înot de la Belgrad cu cel mai bun timp

Publicat: 18 06. 2024, 13:01
Foto: Inquam Photos / George Călin

David Popovici a luat startul la Belgrad în proba sa preferată, 100 de metri liber, şi s-a calificat în semifinale de pe primul loc în seria sa. Şi Patrick Dinu s-a calificat în semifinale.

David Popovici luptă pentru medalii la Campionatul European de Nataţie

Popovici a câştigat fără probleme seria sa, cu timpul 47.90, fiind de altfel şi cel mai bun timp dintre toate seriile. Semifinala este astăzi, de la ora 20:00.

Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul 5, în seria a 7-a, având timpul de 48:94.
Adrian Raţiu s-a clasat pe locul şapte, cu timpul de 49:87, în timp ce Richard Szilagy s-a clasat pe locul 9, cu timpul de 50:37.

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici participă la Campionatele Europene, însă, în cazul în care nu va obține medalii, acesta nu va fi dezamăgit.

„Campionatele Europene sunt un pas către Jocurile Olimpice şi un antrenament mai rapid. Nu trebuie decât să fac ce pot eu mai bine.

Dacă aş avea un mesaj de transmis tuturor celor care aşteaptă ceva de la mine… nu mai aşteptaţi (n.r. zâmbeşte). Eu îmi văd de viaţa mea şi de antrenamentele mele. E doar un concurs. E un concurs foarte important, într-adevăr.

Dacă aş avea ca obiectiv principal o medalie sau mai multe, există două posibilităţi: o câştig şi mă păcălesc singur că am reuşit şi că am atins pragul de sus, iar dacă nu o voi câştiga, aş putea să fiu devastat”, a mai spus Popovici.