David Popovici, gândire pozitivă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris: „Știu cine sunt, care îmi sunt visurile”. Ce spune despre Campionatele Europene

Publicat: 12 06. 2024, 14:55
Foto: Inquam Photos / George Călin

David Popovici continuă să se pregătească intens pentru una dintre cele mai mari provocări ale anului, Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul nostru va fi prezent și la Campionatele Europene, însă acolo nu are planuri foarte mari.

David Popovici crede în puterile sale înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

În cadrul unui interviu, David Popovici a vorbit despre mai multe subiecte, iar printre altele, campionul a spus câteva cuvinte atât despre perioadele bune din viața lui, cât și cele mai puțin bune.

„Eu consider că toate experiențele prin care trecem ne învață ceva. Am mai spus ceea ce antrenorul meu a citat ‘Nu lăsa succesul să ți se urce la cap și nici eșecul să îți coboare la inimă’. Nu sunt trist în sensul pe care îl are acest cuvânt, ci caut să înțeleg ce nu a mers bine în cursa respectivă și să rezolv. Sunt mulțumit de parcursul meu sportiv de până acum, mai am încă multe de învățat și abia aștept toate provocările”, a spus David Popovici, potrivit Eurosport.

Întrebat de reporter dacă simt că românii s-au dezis de el, după ce anul trecut nu a avut cele mai bune rezultate, David Popovici a spus că: „Nu, nu m-am lovit de acest fenomen. Poate dacă aș întreba ce se spune despre mine în ambele situații, aș răspunde. Contează doar că eu am încredere în mine, știu cine sunt, care îmi sunt visurile. Iar cel mai important este că am simțit și simt doar energia pozitivă din partea tuturor”. 

Ce spune David Popovici despre participarea la Campionatele Europene

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici va participa la Campionatele Europene, însă, în cazul în care nu va obține medalii, acesta nu va fi dezamăgit.

„Campionatele Europene sunt un pas către Jocurile Olimpice şi un antrenament mai rapid. Nu trebuie decât să fac ce pot eu mai bine.

Dacă aş avea un mesaj de transmis tuturor celor care aşteaptă ceva de la mine… nu mai aşteptaţi (n.r. zâmbeşte). Eu îmi văd de viaţa mea şi de antrenamentele mele. E doar un concurs. E un concurs foarte important, într-adevăr.

Dacă aş avea ca obiectiv principal o medalie sau mai multe, există două posibilităţi: o câştig şi mă păcălesc singur că am reuşit şi că am atins pragul de sus, iar dacă nu o voi câştiga, aş putea să fiu devastat”, a mai spus Popovici.