David Popovici, după ce s-a calificat în finala probei de 200 m liber: Sunt foarte mulţumit. Mă bucur să văd ce înseamnă publicul la Jocurile Olimpice. Mă și sperie, dar frica aceasta te ajută să simţi că trăieşti cu adevărat

Publicat: 28 07. 2024, 23:59
Actualizat: 29 07. 2024, 00:03
Sursa foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici s-a declarat „foarte mulţumit” de faptul că s-a calificat în finală la proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice. El a vorbit și despre publicul numeros de la JO, spunând că-l motivează și sperie totodată.

Popovici, declarații după calificarea în finala probei de 200 metri liber

„Sunt foarte mulţumit, pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor.

Publicul este incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public, aşa că mă bucur să văd şi eu ce înseamnă cu adevărat publicul la Jocurile Olimpice, să văd cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de, nici arenă sau hală nu, e un stadion de fapt. Mă şi copleşeşte, mă şi motivează atmosfera, mă şi sperie, mă şi entuziasmează, e foarte tare.

Şi pe mine mă sperie aceleaşi lucruri ca şi pe voi, dar din fericire am destul de multă experienţă la acest nivel. Sunt om şi mă sperie multe lucruri la acest nivel, dar frica aceea te ajută să simţi că trăieşti cu adevărat”, a susținut David Popovici, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă va câștiga o medalie luni, când se va disputa finala, el a răspuns zâmbind: „Habar nu am, vedem mâine”.

Popovici s-a calificat în finală cu cel mai bun timp

Amintim că David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice cu 1:44,53, cel mai bun timp din semifinale. Anterior, el reușise şi cel mai bun timp din serii.

Finala va avea loc luni, 29 iulie, de la ora 21:40 (ora României).

David Popovici e dublu campion mondial şi cvadruplu campion european.