David Popovici, discurs emoționant după ce a luat aurul la 200 de metri: „Nu mi-a păsat, tocmai așa am reușit să câștig medalia”

David Popovici, discurs emoționant după ce a luat aurul la 200 de metri: „Nu mi-a păsat, tocmai așa am reușit să câștig medalia”
David Popovici, sursă foto: Inquam

David Popovici a câștigat medalia de aur la JO de la Paris, cu 2 sutimi diferență față de înotătorul de pe locul 2. Ulterior, acesta a mărturisit că tocmai detașarea cu care a abordat cursa l-a ajutat să urce pe prima treaptă a podiumului.

„Nu mi-a păsat, tocmai așa am reușit să câștig medalia”

Tânărul a mărturisit că obiectivul lui a fost să se simtă bine, fiind un privilegiu doar prezența la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Răspunsul meu de aseară a fost «habar n-am!» (în declarație de după semifinale, n.r.), pentru că, într-adevăr, nu mi-a păsat de medalie, adică așa am câștigat-o.

Nu ăsta-i obiectivul, obiectivul este să te simți bine… Vii la Jocurile Olimpice pentru a concura împotriva celor mai buni din lume, e un privilegiu doar să fii aici. Așa că, tocmai pentru că nu am concurat pentru medalie, așa am reușit s-o câștig”, a spus David Popovici.

Ce a spus despre lupta cu Matthew Richards

Înotătorul a mărturisit că disputa cu Matthew Richards, pe care l-a învins la o diferență de 0.02 secunde, a fost „o luptă de câine”, scrie GSP.

„A fost o luptă de câine, fix așa aș descrie-o, așa am descris-o până acum. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american în fața mea, știam că e undeva în stânga mea, văzusem că plecase tare… Chiar dacă nu te uiți la ei, îi simți acolo, respirându-ți în ceafă. Îi vezi cu coada ochiului.

Știam că sunt acolo și nu mi-am permis pentru nicio secundă să o las moale. Nu trebuia nici prea tare să plec, nici prea încet, am făcut exact cursa pe care îmi doream s-o fac”, a afirmat sportivul.

David Popovici a mai spus că se bucură că a scris istorie pentru înot.

„Și, chiar dacă nu acesta era obiectivul principal, bineînțeles că mă bucur că am scris istorie pentru înot, a punctat campionul României, oferind câteva detalii și despre cum au decurs primele fracțiuni de secundă de după încheierea cursei:

Mi-am dat seama când am atins plăcuța (că a încheiat cursa primul, n.r.), pentru că au niște lumini pe ele, dacă atingi primul e o singură lumină, la al doilea sunt două lumini, iar la al treilea sunt trei. Și am văzut instant că sunt primul… Euforie!”, a menționat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)