Darren Cahill, dezvăluiri despre performanța carierei pentru Simona Halep. La ce tactică a apelat australianul pentru a o ajuta pe sportivă să devină campioană de Grand Slam

Publicat: 05 12. 2022, 14:27
Sursa Foto: Instagram/@dc10s

Australianul Darren Cahill, cel mai de succes antrenor din cariera Simonei Halep, a dezvăluit tactica deosebită adoptată pentru a o ajuta pe românca noastră să devină campioană de Grand Slam.

Darren Cahill, mare dezvăluire despre performanța carierei pentru Simona Halep

După înfrângerea dureroasă prin care Simona Halep a trecut în finala ediției 2017 a turneului de la Roland Garros, Darren Cahill a hotărât să i-l facă pe Rafael Nadal model de urmat, fapt care s-a dovedit de ajutor, pentru că tenismena avea să își apropie primul titlu de Grand Slam, 12 luni mai târziu, potrivit sport.ro.

„Cred că dacă te uiți pentru a găsi un exemplu, nu trebuie mers mai departe de Rafael Nadal. O antrenam pe Simona Halep când se zbătea să câștige primul titlu de mare șlem și a pierdut acea finală sfâșietoare cu Jelena Ostapenko, la Roland Garros.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut ca antrenor a fost să îl folosesc pe Rafael Nadal ca model de urmat pentru ea. Uitați-vă la atitudinea lui, la modul în care pășește pe teren. Nu îți poți da seama dacă e condus cu set și break sau dacă este în avantaj, pentru că mentalitatea sa e focalizată în jurul următorului punct, de fiecare dată.

Unul dintre lucrurile grozave cu privire la Rafael Nadal este că el încearcă să progreseze până și în antrenamente. Așa că l-am folosit pe el, timp de 12 luni, pentru a o inspira pe Simona Halep, pentru a schimba antrenamentele, iar, din fericire, a trecut prin această perioadă câștigând turneul de la Roland Garros,” a declarat Darren Cahill, într-un interviu acrodat Tennis Australia.

„Tenisul e un sport brutal, chiar e. E dificil să ajungi în vârf. E complicat să faci un ban în tenis. Sunt atât de multe țări concurând pentru aceeași bucată de succes, încât trebuie să fii 24/7 dedicat total tenisului: fizic, tehnic și tactic.

Nu contează care este obiectivul, ci să încerci să devii cât de bun posibil. Poți să îți dai seama dacă un jucător este antrenabil încă din primele minute petrecute alături de ei, și asta o faci prin modul în care te ascultă, dacă sunt curioși, dacă pun întrebări.

Dacă nu pun întrebări și nu sunt curioși, ajungi să îi antrenezi prin ochii tăi, și nu prin ochii jucătorului. Cu cât mai multe întrebări pune jucătorul, atât devine antrenorul mai informat”, a mai adăugat australianul.