UPDATE: Dănuț Lupu, eliberat condiționat. Participarea la Cupa Mondială din 1990 și o ofertă de la Dinamo, printre argumentele invocate de avocată

Publicat: 07 03. 2024, 15:59
Actualizat: 07 03. 2024, 16:08
Sursa foto: Hepta.ro / SportPictures / Sportpictures

UPDATE: Cererea de liberare condițonată pe care a formulat-o Dănuț Lupu a fost aprobată de Judecătoria Sectorului 5, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată de polițiști, potrivit G4Media.ro.

„Mi-am îndeplinit fracția, regret fapta și doresc sa mă întorc acasă alături de ai mei”, i-a spus Dănuț Lupu judecătorului, potrivit ProSport.

Un alt argument invocat de avocatul lui Dănuț Lupu ar fi fost că acesta are o ofertă pentru a devenit director sportiv la Dinamo. Nu a menționat despre care dintre cele trei entități Dinamo este vorba, însă înainte de a fi reținut lucrase pentru Clubul Sportiv Dinamo, echipa Ministerului de Interne.

Știrea inițială: Fostul fotbalist Dănuț Lupu, aflat la închisoare după ce a condus fără permis valabil, a solicitat liberarea condiționată și așteaptă decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Condamnat la 7 ani și 10 zile de închisoare

În octombrie 2023, fostul jucător al lui Dinamo și Rapid a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis.

El a fost depistat conducând fără permis valabil, când se afla în termenul de supraveghere dintr-o pedeapsă anterioară, ceea ce, în opinia Curții de Apel București, „denotă un pericol social relativ ridicat”.

Dănuț Lupu era în Dubai la momentul sentinței, dar a revenit în țară după câteva zile și a fost plasat în detenție.

Avocata consideră că sunt îndeplinite condițiile pentru liberarea condiționată a lui Dănuț Lupu

Avocata lui, Ingrid Miclăuș, susține că sunt îndeplinite condițiile pentru liberarea condiționată. Ea spune că Dănuț Lupu a dat dovezi temeinice pentru îndreptarea comportamentală, a avut un comportament exemplar față de personalul unității și față de celelalte persoane încarcerate, a fost stăruitor în muncă.

Avocata a amintit, totodată, că Dănuț Lupu a reprezentat România, participând cu echipa națională de fotbal la Cupa Mondială din 1990.