Dan Șucu zice că fotbalul românesc a scăpat de „blaturi” și vrea să pedepsească dur faultul

Dan Șucu zice că fotbalul românesc a scăpat de blaturi și vrea să pedepsească dur faultul
Sursă foto: Hepta

Dan Șucu a scos în evidență faptul că fotbalul românesc a scăpat de vechile obiceiuri, când se vorbea despre anumite jocuri de culise în cazul anumitor meciuri.

Dan Șucu vrea adoptarea unei reguli din handbal în fotbal

Finanțatorul Rapidului este de părere că SuperLiga este un campionat „curat” în momentul de față, chiar și din punct de vedere financiar.
„Fiscal vorbind, competiția arată mult mai bine.

Nu mai există aranjamente între cluburi. Percepția că ar exista meciuri aranjate e eliminată. Eu am văzut destul de multe meciuri cu răsturnări de scor care mi-au displăcut. Mi s-a părut că e în neregulă că am pierdut, dar în rest nu”, a spus Dan Șucu, citat de Digisport.

În cadrul emisiunii Fotbal Club, Dan Șucu a vorbit, printre altele, despre schimbarea pe care o dorește în fotbal. Este vorba despre regula din handbal, acolo unde un jucător poate fi eliminat pentru câteva minute, apoi are dreptul să revină pe teren.

„În viitor cred că va exista ceva similar cu handbalul. Cu minute de eliminare. Mi se pare că e obligatoriu să existe așa ceva”, a spus Dan Șucu.

Faultul dur, violent, intenționat în handbal se sancționează cu eliminarea din joc, echipa jucând în inferioritate pentru două minute, iar jucătorul care a comis faultul nu mai are dreptul de a intra în joc în această perioadă de timp. Dacă un jucător este eliminat de trei ori într-un meci, atunci nu mai poate evolua în acea partidă.

Șucu dorește ca Rapidul să devină cea mai respectată echipă din România

În decembrie 2023, Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, le-a transmis suporterilor un mesaj optimist după eliminarea din Cupa României și a oferit drept contra-exemplu situația de la Dinamo, „o altă echipă cu tradiție din București, cu un număr mare de susținători, dar care, cu resurse insuficiente, se luptă cu disperare pentru evitarea retrogradării”.

Omul de afaceri a sugerat că nivelul investițiilor de la Rapid va fi sporit, menționând totodată că își dorește ca echipa „să devină cea mai puternică, serioasă și respectată din România”.

Ne-am propus ca echipa noastră să devină cea mai puternică, serioasă și respectată din România, pentru mulți ani de aici înainte, și vom contribui financiar cu orice sumă este nevoie pentru a ajunge la acest rezultat.

Suntem hotărâți să avem și să păstrăm sub contract doar jucători, antrenori, staff sau angajați care înțeleg această exigență, o respectă și o adoptă! Cine nu-și dorește să fie cel mai bun, cine nu-și dorește să fie campion, nu are ce căuta alături de noi! – le-a scris el fanilor Rapid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`