Cutremur în handbalul românesc! Naționala Feminină, în centrul unui scandal de dopaj înainte de începerea Campionatului Mondial din Japonia

Cutremur în handbalul românesc! Naționala Feminină, în centrul unui scandal de dopaj înainte de începerea Campionatului Mondial din Japonia

Un imens scandalul de dopaj afectează naționala feminină de handbal cu 12 zile înaintea startului Campionatului Mondial din Japonia.

Deși Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei handbaliste că ar fi suferit o procedură de terapie prin laser (Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu) toate jucătoarele de la Corona Brașov sunt suspecte de dopaj.

Potrivit ProSport, toată echipa ar fi fost testată în urmă cu câteva săptămâni după ce ofițeii anti-doping au descins la un antrenament.

Având în vedere că naționala se expune unor riscuri imense dacă folosește jucătoare care ar fi încălcat regulamentul WADA, Tomas Ryde a reținut patru jucătoare de la Brașov pentru turneul final, iar alte două sunt în lotul lărgit. Acesta trebuie să găsească rapid soluții având în vedere că miercuri echipa trebuie să decoleze spre Japonia.

Deocamdată, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu (ambele aflate în lotul pentru Japonia) și Daciana Hosu (aflată în lotul de 28) au primit notificări din partea ANAD în acest caz. Suspiciunile planează și asupra Elizei Buceschi, Dariei Bucur și a Sorinei Tîrcă.

Din lotul de 28 de jucătoare rămân doar opt variante de înlocuire pentru cele patru fete suspecte de procedură interzisă. Elena Dache, Patricia Vizitiu și Anca Polocoșer sunt variantele din lotul lărgit care joacă de regulă la 9 metri. Dana Abed Kader, Nicoleta Dincă, Laura Moisă, Andra Moroianu și Alina Vătu sunt celelalte variante disponibile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`