Cum se apără BBC după ce a fost criticat că l-a numit „Misstiano Penaldo” pe Cristiano Ronaldo. Explicații oficiale

Publicat: 08 07. 2024, 17:41
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Pedro Fiuza

Postul britanic de televiziune BBC s-a văzut nevoit să ofere explicații oficiale în contextul plângerilor primite ca urmare a faptului că l-a numit „Mistiano Penaldo” pe Cristiano Ronaldo.

BBC l-a numit „Misstiano Penaldo” pe marele CR7

Cristiano Ronaldo a ratat un penalty în duelul dintre Portugalia și Slovenia din optimile EURO 20204, meci câștigat în cele din urmă de lusitani la loviturile de departajare. Între timp, țara iberică a părăsit turneul în faza sferturilor de finală, eliminată de Franța tot la loviturile de la 11 metri, după 0-0 în 120 de minute.

După optimea cu Slovenia, Cristiano Ronaldo a fost ridiculizat de BBC, care l-a numit „Misstiano Penaldo”, o aluzie la faptul că a ratat penalty-ul, dar și la porecla folosită de criticii care consideră că prea multe dintre reușitele sale din carieră au venit de la punctul cu var.

Cum se apără postul de televiziune

Într-o reacție oficială, BBC a recunoscut că parte dintre fani au fost „nefericiți” și că feedback-ul a ajuns la echipa de producție.

„Burtiera s-a vrut a fi pur și simplu un joc de cuvinte, cum am făcut de multe ori în grafica analizelor de la Meciul Zilei. Nu a fost nicio insultă la adresa lui Cristiano Ronaldo”, au afirmat reprezentanții BBC, citați de Mirror.

„Analiștii nu au fost în niciun moment prea critici la adresa lui Ronaldo” și i-au manifestat „respect cu consistență”, se mai arată în comunicatul BBC.