Cum se apără BBC după ce a fost criticat că l-a numit „Misstiano Penaldo” pe Cristiano Ronaldo. Explicații oficiale

Cum se apără BBC după ce a fost criticat că l-a numit „Misstiano Penaldo” pe Cristiano Ronaldo. Explicații oficiale
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Pedro Fiuza

Postul britanic de televiziune BBC s-a văzut nevoit să ofere explicații oficiale în contextul plângerilor primite ca urmare a faptului că l-a numit „Mistiano Penaldo” pe Cristiano Ronaldo.

BBC l-a numit „Misstiano Penaldo” pe marele CR7

Cristiano Ronaldo a ratat un penalty în duelul dintre Portugalia și Slovenia din optimile EURO 20204, meci câștigat în cele din urmă de lusitani la loviturile de departajare. Între timp, țara iberică a părăsit turneul în faza sferturilor de finală, eliminată de Franța tot la loviturile de la 11 metri, după 0-0 în 120 de minute.

După optimea cu Slovenia, Cristiano Ronaldo a fost ridiculizat de BBC, care l-a numit „Misstiano Penaldo”, o aluzie la faptul că a ratat penalty-ul, dar și la porecla folosită de criticii care consideră că prea multe dintre reușitele sale din carieră au venit de la punctul cu var.

Cum se apără postul de televiziune

Într-o reacție oficială, BBC a recunoscut că parte dintre fani au fost „nefericiți” și că feedback-ul a ajuns la echipa de producție.

„Burtiera s-a vrut a fi pur și simplu un joc de cuvinte, cum am făcut de multe ori în grafica analizelor de la Meciul Zilei. Nu a fost nicio insultă la adresa lui Cristiano Ronaldo”, au afirmat reprezentanții BBC, citați de Mirror.

„Analiștii nu au fost în niciun moment prea critici la adresa lui Ronaldo” și i-au manifestat „respect cu consistență”, se mai arată în comunicatul BBC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie