Cum își justifică organizatorii de la Roland Garros refuzul de a-i oferi Simonei Halep un wild card

Cum își justifică organizatorii de la Roland Garros refuzul de a-i oferi Simonei Halep un wild card
Simona Halep. Foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Decizia francezilor o lasă în afara participantelor din 2024 pe Simona Halep, campioană pe zgura de pe Chatrier în 2018 și finalistă în alte două rânduri (2014 și 2017).

Un alt important campion, Dominic Thiem, a pățit la fel

Revenită tot după un scandal de dopaj, Maria Sharapova a avut parte de același tratament la ediția din 2017: nu a putut participa la întrecerea majoră de la Paris în lipsa unei invitații din partea organizatorilor.

Prioritizarea francezilor în ceea ce privește acordarea de invitații de participare sportivilor este una strictă. Schema este aceeași de ani buni: 6 jucătoare din Franța și câte una din SUA și Australia.

Nu e o împărțire „etnică”, ci pe baza unui parteneriat sportiv, între federații, anunță Hotnews.
Organizatorii de la Roland Garros au o regulă clară atunci când vine vorba despre wild card-uri. Ele sunt oferite sportivelor din Franța și țărilor cu care FFT (Federația de Tenis din Franța) are un parteneriat bazat pe reciprocitate. Vorbim aici despre SUA (US Open) și Australia (Australian Open).

An de an, câte un wild card merge către o jucătoare din America și o reprezentantă a Australiei. În 2024, francezii nu au făcut altceva decât să nu se abată de la regula lor.

Pentru a ilustra și mai mult regula strictă de acordare a wild card-urilor, un jucător precum Dominic Thiem (care a jucat două finale pe zgura de pe Chatrier în 2018 și 2019) nu a primit o invitație pentru a putea lua parte în calificările de pe tabloul masculin de simplu.

Trebuie subliniat faptul că era ultima șansă ca austriacul să poată fi văzut pe zgura pariziană: se va retrage din tenis la finalul acestui sezon.
Au primit wild carduri pentru ediția din 2024 jucătoarele franceze Alize Cornet (34 de ani, locul 99 WTA), Fiona Ferro (27 de ani, locul 149 WTA), Elsa Jacquemot (21 de ani, 158 WTA), Kristina Mladenovic (31 de ani, locul 220 WTA), Chloe Paquet (29 de ani, locul 133 WTA) și Jessika Ponchet (27 de ani, locul 155 WTA).

Lista a fost completată în baza protocolului existent de Ajla Tomljanovic (31 de ani, Australia, locul 219 WTA) și Sachia Vickery (29 de ani, SUA, locul 127 WTA).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”