Cum au reacționat jurnaliștii britanici după ce David Popovici a devenit campion olimpic. Sportivul l-a învis pe înotătorul lor pentru 2 sutimi: „A fost o dramă”

Publicat: 29 07. 2024, 22:49
Actualizat: 29 07. 2024, 23:01
Sursa foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

Jurnaliștii britanici au reacționat după ce David Popovici a devenit campion olimpic la 200 metri liber. Sportivul nostru l-a învins pe înotătorul lor pentru 2 sutimi.

Reacția jurnaliștilor britanici după ce David Popovici a devenit campion olimpic

Poate cel mai important contracandidat al sportivului nostru a fost britanicul Matt Richards, care a reușit să domine cursa. Nu a fost necesar doar acest lucru, pentru că David Popovici a reușit să se impună în fața adversarilor săi în ultimele secunde ale cursei, potrivit GSP.

Jurnaliștii de la Daily Mail consideră victoria campionului nostru o dramă pentru sportivul lor, acesta fiind nevoit să se mulțumească doar cu medalia de argint.

„Argint pentru Richards! Doamne, a fost atât de aproape!

Starul român David Popovici câștigă aurul cu 0,02 secunde, Matt Richards ia argintul, iar americanul Luke Hobson este al treilea. A fost o dramă, cu Duncan Scott imediat în urmă. O cursă remarcabilă din partea lui Richards, care a înotat pe culoarul cu numărul unu”.

Cei de la BBC au reacționat și ei: „Matt Richards a fost la doar 0,02 secunde de aur! Se pare că doar anvergura aripilor lui David Popovici a făcut diferența. Românul plesnește apa în semn de sărbătoare. David Popovici ia aurul, în timp ce britanicul Matt Richards ia argintul. Wow! A fost așa strâns. Americanul Luke Bobson ia bronzul”.

David Popovici, campion olimpic la 200 metri liber

David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 2 sutimi diferență față de britanicul Matt Richards.

Înotătorul român a terminat cu 1:44.72, pe locul 2 a fost englezul Richards Matthew, cu 1:44.74, și pe locul 3 a fost americanul Hobson Luke, cu 1:44.79.

După ce a obținut medalia de aur, David Popovici a fost extrem de emoționat, susținând că este foarte bucuros că a făcut fericită o țară întreagă.

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.
În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit.

Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a spus David Popovici.