Cum au reacționat americanii după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz: „Se gândește la Jordan Chiles”

Cum au reacționat americanii după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz: „Se gândește la Jordan Chiles”
Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Ulrik Pedersen

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit vineri, 16 august, medalia de bronz obținută la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Totul s-a întâmplat la Casa Olimpică din București.

După primirea medaliei, presa americană a publicat câteva imagini cu gimnasta noastră și a scris un text în care se spune că românca se gândește în continuare la Jordan Chiles, întrucât a lăsat-o fără medalie.

Textul publicat de presa americană după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz obținută la sol, la JO 2024

„Gimnasta română Ana Bărbosu a primit medalia olimpică de bronz, într-o ceremonie desfășurată la București, care a pus capăt unui lung șir de controverse, după ce medalia i-a fost inițial acordată lui Jordan Chiles și, ulterior, retrasă. Situația a fost dureroasă pentru toți sportivii implicați și inflamată de abuzurile la care gimnastele au fost supuse în mediul online.

Bărbosu a spus, vineri, că această controversă a întristat-o și că se aștepta ca arbitrii și staff-ul de la Jocurile Olimpice să-și facă treaba așa cum trebuie. Cu toate astea, a ținut să sublinieze că le transmite gânduri bune gimnastelor din SUA”, au notat jurnaliștii de la ESPN, citați de digisport.ro.

„Noua medaliată cu bronz, Ana Bărbosu, se gândește la Jordan Chiles, după ce acesteia i-a fost retrasă medalia. Bărbosu a spus că speră ca Chiles să câștige în viitor o medalie de argint. Bărbosu a crezut că ea a câștigat bronzul, după ce scorurile inițiale au fost anunțate.

Ținea steagul României, în timp ce și-a ridicat privirea și a văzut cum scorul s-a schimbat pe tabelă. Abia atunci, a scăpat steagul, și-a acoperit fața cu mâinile și a plecat în lacrimi. Acum, Bărbosu se gândește la Jordan Chiles și la coechipiera sa, Sabrina Voinea, care a coborât de pe 4 pe 5, după ce rezultatele au fost schimbate de TAS”, au notat și cei de la Fox News.

Ce a declarat Ana Bărbosu după ce a primit medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu a primit vineri, 16 august, medalia de bronz obținută la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ceremonia a avut loc la București, iar medalia i-a fost înmânată de Octavian Moraru.

„E un moment emoționant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri spunând că medalia e foarte grea nu mi-am dat seama că e chiar atât de grea…

Mulţumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie. Mulţumesc antrenorilor, de la primii până la cei care m-au dus la olimpidă.

Rezolvarea cazului a fost posibilă datorită federaţiei şi casei de avocatură care nu a renunţat la noi şi s-a luptat. Le mulţumesc că au luptat pentru noi.

Mă bucur foarte mult că am această medalie și sper să aduc cât mai multe”, a susținut Ana Maria Bărbosu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)