Culmea ironiei: Ana Bărbosu a ratat bronzul la sol după ce Jordan Chiles a făcut contestație pentru că arbitrii nu îi punctaseră un element numit după marea gimnastă româncă Gina Gogean

Culmea ironiei: Ana Bărbosu a ratat bronzul la sol după ce Jordan Chiles a făcut contestație pentru că arbitrii nu îi punctaseră un element numit după marea gimnastă româncă Gina Gogean
Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Ulrik Pedersen

Ana Bărbosu s-a bucurat doar câteva zeci de secunde de bronzul la sol, la Jocurile Olimpice. Ea a pierdut podiumul după ce americanca Jordan Chiles a depus o contestație și a avut câștig de cauză.

Culmea ironiei, Chiles a contestat că nu primise punctajul pentru un element numit după marea gimnastă româncă Gina Gogean, informează NBC News. Gogean e un salt divizat cu o întoarcere de 1,5, pe care inițial arbitrii nu l-au luat în calcul la evaluarea exercițiului ei.

Comisia de arbitraj i-a dat dreptate gimnastei din SUA și i-a acordat acesteia încă 0,100 puncte, lucru ce i-a adus medalia de bronz și a coborât-o pe Ana Bărbosu pe locul 4.

Și Nadia Comăneci a oferit o explicație pentru care Ana Bărbosu a ratat podiumul la Jocurile Olimpice de la Paris: „La americancă a contat nota de la dificultate, dar nu poţi să faci contestaţie la nota de execuţie. Asta este regula”.

Ana Bărbosu, în lacrimi după ce a ratat bronzul la sol

Ana Bărbosu a făcut declarații emoționante după ce a ratat podiumul.

„Când am văzut că sunt pe locul trei, m-am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru. Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA”, a spus gimnasta, vizibil afectată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți