CTP condamnă un „text ceaușist preluat de tineri” și folosit după controversa din finala de la sol: „Această afirmație este «o minciună în falș», cum ar spune Nicolae Ceaușescu” (VIDEO)

CTP condamnă un „text ceaușist preluat de tineri” și folosit după controversa din finala de la sol: „Această afirmație este «o minciună în falș», cum ar spune Nicolae Ceaușescu” (VIDEO)
Captură Video - Europa FM / Youtube

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre Jocurile Olimpice, duminică, pe B1 TV, la „Pe bune!” cu Răzvan Zamfir, și a criticat expresia prin care se induce ideea că România ar fi o țară mică și ar fi furată printr-o conspirație a marilor națiuni, cum, spune gazetarul, au încercat unii să explice controversa din finala olimpică de la sol.

CTP, pe B1 TV, despre Jocurile Olimpice de la Paris și rezultatele României

Întrebat despre prediciția pe care o făcuse COSR în prealabil, și anume că România va obține între șase și opt medalii, Cristian Tudor Popescu a spus: „Astfel de predicții sunt făcute ca să fie făcute. Ele puteau să nu se împlinească pur și simplu și respectivii de la Comitetul Olimpic n-aveau alte comentarii de făcut, lumea uită, așa se fac predicțiile. Nouă medalii, între care trei de aur, patru de argint și două de bronz, nu e extraordinar, dar nu e nici puțin”.

„Dacă ne gândim la rezultatele României după Beijing, deci Londra, catastrofalul Rio de Janeiro și Tokyo și mai rău, deci am avut acolo rezultate net inferioare, o medalie de aur, una de argint, una de bronz, două medalii, mult mai slab decât acum, deci nu poate să însemne decât un reviriment. Probabil că se mai întâmplă ceva prin sportul românesc. Am venit pe locul 23, în fața unor țări cu un potențial uman, financiar, teritorial mult mai mare decât al nostru”, a adăugat gazetarul.

CTP condamnă un „text ceaușist preluat de tineri”

„Aș vrea să critic aici o expresie folosită de foarte multe ori, și a fost folosită și în cazul gimnastelor noastre acum, al acestui scandal al medaliei de bronz, și anume, «domne`, noi suntem o țară mică, domne`, ne fură țările astea mari pe noi, ce putem noi să facem? Ăștia mari sunt înțeleși între ei acolo și ne dau nouă la cap!». Acesta este textul ceaușist foarte intens vehiculat în anii `80 și pe care îl văd acum preluat de tineri, oameni tineri, care n-au treabă cu Ceaușescu și care au ideile astea mai mult ca sigur, că altă explicație nu există, decât primite de la părinți”, a declarat CTP.

„Această afirmație este «o minciună în falș», cum ar spune Nicolae Ceaușescu. România nu e o țară mică! Nu e o țară mică, stimați compatrioți, conaționali, români, sunt și eu român ca și dumneavoastră. România nu e o țară mică, repet, de câte ori să spun asta? Este o țară mai mare ca teritoriu și populație decât Ungaria, decât Serbia, decât Bulgaria”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe