CTP: A fost una dintre cele mai frumoase, vii și artistice Olimpiade. Festivitatea de deschidere a fost și un mesaj că Franța nu va fi condusă de extrema dreaptă. Povestea „Cinei cea de taină” este bezna minții, molozul minții sau creier pane (VIDEO)

CTP: A fost una dintre cele mai frumoase, vii și artistice Olimpiade. Festivitatea de deschidere a fost și un mesaj că Franța nu va fi condusă de extrema dreaptă. Povestea „Cinei cea de taină” este bezna minții, molozul minții sau creier pane (VIDEO)
Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre Jocurile Olimpice de la Paris, duminică, pe B1 TV, la „Pe bune!” cu Răzvan Zamfir, și s-a arătat de părere că a fost „una dintre cele mai frumoase, vii și artistice Olimpiade din câte am văzut eu – și am văzut începând din 1964”.

CTP, pe B1 TV, despre Jocurile Olimpice de la Paris

„Va fi reținută, după părerea mea, ca una dintre cele mai frumoase, vii și artistice Olimpiade din câte am văzut eu – și am văzut începând din 1964 (…). A fost, după părerea mea, o Olimpiadă demnă de Franța. Franța a reușit să se exprime în acest eveniment extraordinar. Vă referiți la festivitatea de deschidere. Mie mi s-a părut cea mai apropiată, cea mai străbătută de artă festivitate de deschidere din câte am văzut la Olimpiade”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Să nu uităm ceva, o astfel de opțiune, de a plasa în deschidere scene de felul de acesta, care includ personaje din zona minorităților de toate felurile, minorități sexuale, LGBTQ+, minorități etnice și în general astfel de persoane considerate marginale, este, să nu uităm, această opțiune apare în condițiile ascensiunii îngrijorătoare, cred eu, pentru orice om cu ceva minte în cap din Europa, acensiunii extremei drepte din Franța. A fost și un mesaj că Franța – și cred cu tărie acest lucru – nu va ajunge niciodată să fie condusă de extrema dreaptă. Nu știu dacă cumva poate de stânga, dar de extrema dreaptă niciodată”, a adăugat gazetarul.

CTP: Povestea „Cinei cea de taină” este bezna minții, molozul minții sau creier pane

„Așa am văzut acest mesaj al incluziunii, care este un lucru, după părerea mea, foarte bun, al toleranței. La urma urmei, ce rău au făcut personajele acelea care au fost și ele reprezentate acolo? În ce privește povestea «Cinei cea de taină», aceea este bezna minții, molozul minții sau creier pane. «Cina cea de taină» a lui Leonardo da Vinci nu are niciun corespondent în Biblie. Repet, nu corespunde cu nimic, în Biblie nu se dau niciun fel de indicații de decor, scenografice în legătură acest eveniment. Nu se spune decât că Iisus a împărtășit pâinea și vinul cu ucenicii săi”, a continuat CTP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe