CSA Steaua poate juca în cupele europene, anunță Răzvan Burleanu (FRF): „Avem trei exemple”

CSA Steaua poate juca în cupele europene, anunță Răzvan Burleanu (FRF): „Avem trei exemple”
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a evitat să se pronunțe în privința șanselor lui CSA Steaua de a promova în prima ligă, dar susține că „roș-albaștrii” au dreptul de a juca în cupele europene și că pe continent există deja „trei exemple” în acest sens, transmite GSP.ro.

Răzvan Burleanu (FRF) spune despre CSA Steaua că „poate juca în Europa”

Președintele FRF a evitat să se pronunțe tranșant cu privire la șansele lui CSA Steaua de a primi drept de promovare pe prima scenă.

„În opinia mea, ca președinte de Federație, consider că statul trebuie să fie un partener puternic în dezvoltarea sportului. Azi, economia de piață nu ne permite consolidarea unor cluburi puternice (…). Personal, ca președinte de Federație, nu mă poziționez în niciun fel. Noi vrem o dezbatere! Am avut chiar un dialog cu colegii de la UEFA, iar în viziunea noastră un club de succes și performant în Europa trebuie să aibă buget de 60 de milioane de euro”, a declarat Răzvan Burleanu la Digi Sport.

Primind aceeași întrebare, el a răspuns: „Insist foarte mult că avem nevoie de un parteneriat puternic cu statul, iar statul să își definească rolul. Dacă vom continua în această direcție, la finalul zilei vorbim de economia de piață care nu poate să susțină fotbalul. Nu e atât de simplu”.

Cu toate acestea, oficialul susține că Steaua are dreptul de a juca în cupele europene.

„Avem 3 exemple cu cluburi de drept public în Rusia, Kazahstan și Belarus. În Europa, în Occident, nu avem. Un club de drept public, dacă va câștiga Cupa României, poate juca în Europa! Cu siguranță ar putea în cupele europene, nu a fost niciodată acest aspect”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`