CS Mioveni și Chindia Târgoviște au retrogradat din prima ligă! Cum arată în acest moment barajele dintre echipele din Superligă și cele din Liga 2

Publicat: 19 05. 2023, 22:21
Foto simbol: Pixabay

Ultima etapă din play-out-ul Superligii nu s-a încheiat încă, dar a cristalizat deja situația din perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării. CS Mioveni și Chindia Târgoviște s-au clasat pe ultimele două poziții și au căzut în eșalonul secund, în timp ce FC Argeș și UTA Arad vor juca barajul pentru supraviețuire cu formațiile venite din al doilea eșalon.

CS Mioveni și Chindia Târgoviște au retrogradat din Superliga României

Înaintea ultimei etape, CS Mioveni era singura formație deja condamnată la retrogradarea în Liga 2.

Condusă cu 2-0 la pauză, Chindia Târgoviște a obținut în cele din urmă o remiză cu Voluntari, scor 2-2, dar rezultatul nu i-a fost îndeajuns pentru a evita retrogradarea. Echipa a terminat campionatul pe penultimul loc și va merge și ea în a doua divizie.

FC Argeș, o umbră a formației din sezonul trecut, a reușit o victorie entuziasmantă cu Petrolul Ploiești, scor 3-0, și a urcat pe antepenultimul loc, astfel că va merge la barajul pentru evitarea retrogradării.

La baraj va juca și UTA Arad, care a terminat la egalitate pe teren propriu cu FCU Craiova (1-1), formație care chiar și cu acest rezultat s-a clasat în fruntea play-out-ului.

Cum ar arăta barajele în acest moment

Ultimele meciuri din play-off-ul Ligii 2 se vor juca abia duminică. În acest moment, barajele ar arăta în felul următor: UTA Arad vs Gloria Buzău / FC Argeș vs Dinamo sau Oțelul Galați.

Dinamo și Oțelul Galați se luptă pentru al doilea loc de promovare directă dintr-o competiție câștigată autoritar de Poli Iași. „Câinii” vor evolua chiar în Copou, acolo unde trebuie să obțină mai multe puncte decât cele pe care le vor obține gălățenii în duelul de pe teren propriu cu Unirea Dej.