Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă

Publicat: 06 10. 2024, 20:05
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cristina Neagu a ajuns la un total de 1.154 de goluri în Liga Campionilor, duminică, în victoria lui CSM București cu Nykobing, și a devenit oficial cea mai bună marcatoare din istoria competiției.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor

Cristina Neagu, de patru declarată cea mai bună handbalistă a lumii, avea 1.144 de goluri în Liga Campionilor până la duelul de duminică din Polivalentă, cu două mai puțin decât muntenegreanca Jovana Radicevic, jucătoarea lui Krim Ljubljana.

Neagu a înscris de 10 ori în duelul cu Nykobing, ajungând la un total de 1.154 și devenind astfel principala marcatoare din istoria Ligii Campionilor la handbal feminin. La finalul meciului, interul stânga a primit și un premiu din partea EHF.

Pe locul 3 în ierarhia all time este Andrea Lekic, handbalista sârbă a lui Buducnost, cu 1.043 de goluri.

CSM București, victorie dramatică împotriva lui Nykobing

„Tigroaicele” au fost conduse la pauză de Nykobing, scor 12-14, dar au reușit să întoarcă soarta partidei și să se impună, scor final 15-12.

Pentru campioana en-titre a României a fost a treia victorie în patru etape de Liga Campionilor. CSM a fost învinsă o singură dată, în prima rundă, chiar de Gloria Bistrița, scor 30-26.

În acest moment, CSM București este pe 4 în grupă, cu 6 puncte (-2 față de liderul Ferencvaros), în timp ce Gloria Bistrița este pe 5, cu 2 puncte.