Cristian Tudor Popescu, mesaj dur în ziua audierii lui Patrick Mouratoglou la TAS: „Cea mai mare greșeală din cariera Simonei. Din această perspectivă, merită ce i se întâmplă”

Publicat: 08 02. 2024, 17:18
Foto: Hepta - Zuma Press / Rob Prange

Cristian Tudor Popescu a comentat situația Simonei Halep, protagonistă a unui proces în plină desfășurare la TAS în aceste zile, și s-a arătat de părere că principala greșeală a fostului lider WTA este „s-a dat pe mâna” lui Patrick Mouratoglou, transmite Sport.ro.

La TAS a fost audiat și Patrick Mouratoglou, controversatul antrenor care o pregătea pe Simona în momentul în care a izbucnit scandalul de dopaj. Ajuns în fața judecătorilor de la Lausanne, francezul și-ar fi recunoscut vina pentru cele întâmplate.

Cristian Tudor Popescu, despre șansele Simonei Halep

Gazetarul s-a alăturat vocilor care consideră că o suspendare de patru ani, pedeapsa dictată de tribunalul Sport Resolutions, ar putea însemna pentru Simona Halep sfârșitul carierei în tenisul profesionist. O afirmație similară făcuse și dubla-câștigătoare de Grand Slam, care în septembrie va împlini 33 de ani.

„Nu-și mai poate relua cariera, dacă e vorba de 4 ani. Nu este bun acest gest, nu este potrivit. Nu te apuci să faci afirmații și să spui că ești nedreptățită.

Nu te apuci să faci astfel de declarații care pot să creeze reacții adverse unei instanțe de judecată. Practic, forțezi cumva mâna respectivei instanțe să te declare nevinovată, ceea ce mai niciodată nu duce la urmări pozitive,” a afirmat Cristian Tudor Popescu.

A fost „cea mai mare greșeală din cariera Simonei” că „s-a dat pe mâna” lui Patrick Mouratglou, crede CTP

Gazetarul consideră că fostul lider WTA a greșit în momentul în care i „s-a predat cu arme și bagaje” lui Patrick Mouratoglou.

„Simona îl gadilă pe Patrick Mouratoglou cu o asemenea exprimare. Individul a tăcut atâta timp, Simona fiind supusă unor presiuni greu de imaginat pentru noi.

Ar fi trebuit să-i spună măcar acum în față: ‘Am avut încredere și a fost un nemernic, care și-a bătut joc de mine!’

Este, după părerea mea, cea mai mare greșeală din cariera Simonei, faptul că s-a predat cu arme și bagaje, s-a dat pe mâna acestui individ.

Plătește acum pentru modul în care a înțeles să se dea pe mâna acestui Mouratoglou și să-l protejeze. Din punctul ăsta de vedere, Simona merită ceea ce i se întâmplă”, a mai spus CTP în interviul pentru Sport.ro.