Cristian Tudor Popescu, după înfrângerea lui Halep la Australian Open: "M-am uitat la Sharapova-Bouchard. Altă Ligă… Makarova i-a făcut şi un bine Simonei, scoţând-o din gura fiarei…"

Publicat: 27 01. 2015, 12:14

Despre înfrângerea pe care Simona Halep a încasat-o de la rusoaica Ekaterina Makarova, la Australian Open, Cristian Tudor Popescu, într-un articol pe Gândul, spune că ar fi un lucru bun pentru sportiva româncă.

“Trebuie să recunosc: o clipă mi-am zis că Makarova i-a făcut şi un bine Simonei, scoţând-o din gura fiarei(n.r. Maria Sharapova)”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Despre modul în care s-a desfășurat meciul de tenis, CTP spune că înfrângerea pe care a suferit-o Halep a fost în mare parte cauzată de faptul că “Makarova e tare.”

“Deci, ca să fie limpede, Simona nu a căzut de pe un cal răpciugos, Makarova e tare. Când, la Singapore, i-a dat şi un 6-0 Serenei Williams, am iubit-o pe Simona, acum i-a venit rândul să încaseze şi ea un ”bagel” sau, cum îi zice lui 0-6 pe româneşte, o ”lăptăreasă”. Şi Simona a fost azi-noapte într-un club select, de vreme ce s-a întâlnit acolo cu nimeni altul decât Rafa Nadal, care a luat-o cu 6-0 de la Berdych”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul s-a arătat întristat, mai mult de atitudinea cu care a pierdut Halep decât de faptul că a fost învinsă.

„Ceea ce m-a întristat însă, a fost atitudinea cu care a pierdut Simona.  Când nu-ţi merg loviturile şi ai în faţă o adversară căreia îi intră aproape tot, o soluţie de avarie este să încerci să frânezi jocul, să eviţi forehandul nimicitor, să lungeşti schimburile de mingi, să te chinui aruncând cât mai multe dincolo de fileu, în nădejdea că oponenta îşi va ieşi până la urmă din mână”, adaugă Cristian Tudor Popescu.
„Apoi m-am uitat la Sharapova-Bouchard. Jucând un tenis criminal, Maria cea Mare a sfârtecat-o ca tigroaica o gazelă pe talentata Eugenie. Altă Ligă… Trebuie să recunosc: o clipă mi-am zis că Makarova i-a făcut şi un bine Simonei, scoţând-o din gura fiarei…”, şi-a încheiat editorialul Cristian Tudor Popescu.