Cristian Tudor Popescu, după declarațiile lui Ion Țiriac despre NATO: „O fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB”

Publicat: 30 09. 2024, 14:02
Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe Ion Țiriac, despre care susține că a fost recrutat de Securitate „sub numele de cod Titi Ionescu în 1963 ca să «încadreze informativ sportivi și delegați străini suspecți care vin în România»”.

Cristian Tudor Popescu: „Titi o fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB”

Gazetarul l-a criticat pe tenismen, luni, într-o postare pe Facebook.

„Titi Țiriac n-are nevoie de NATO

„Eu nu vreau război, nu-mi trebuie NATO, buget militar, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos”, zice Ion Țiriac în emisiunea «Prietenii lui Ovidiu». Nu știu ce i-a răspuns Ovidiu Ioanițoaia, dar eu aș spune că dl Titi Țiriac are dreptate: când te trimit în lagăr sau te împușcă în ceafă, medicii Kremlinului recomandă să ai o bună stare de sănătate. Așa că, într-adevăr, ce nevoie avem de NATO și baze militare în România? Să tăiem bugetul Apărării și să investim în sport, cum îndeamnă dl Titi Țiriac. Se știe că rușii nu te atacă cu tancuri și rachete, eventual nucleare, ei te întreabă dacă vrei război sau nu, și, în caz că nu vrei, ei organizează o competiție polisportivă și cine câștigă, ăla e.

Securitatea l-a recrutat pe Ion Țiriac sub numele de cod Titi Ionescu în 1963 ca să «încadreze informativ sportivi și delegați străini suspecți care vin în România». Nu s-a dovedit eficient în această activitate, potrivit constatării Organelor. Acum însă, mă bate gândul că Titi o fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB…”, spune CTP.

Ce declarase Ion Țiriac

Criticile lui CTP au venit în contextul afirmațiilor făcute de Ion Țiriac în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia.

„Eu nu vreau război. Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos și nu-l mai am din cauza faptului că nu investesc jos, jos, la răsaduri. Acolo nu investesc. Aș vrea să ridicăm din noul cele 500 de grădinițe sportive. Aș vrea să ridicăm din nou și sportul la sate, dacă vreți. Să-mi vină ceva. Să-mi vină ceva ca număr, ca să pot și eu să aleg”, declara Ion Țiriac, citat de GSP.