Cristi Borcea, înfrângere dureroasă în instanţă. Afaceristul a rămas fără permis de conducere: „Proporțional cu gradul de pericol social”

Publicat: 10 02. 2023, 23:58
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Cristi Borcea a pierdut procesul pe care l-a intentat împotriva Poliției Rutiere în urmă cu un an.

Fostul acționar al echipei Dinamo București a rămas fără permis de conducere, după ce Judecătoria Buftea i-a respins contestația, potrivit prosport.ro.

Cristi Borcea a pierdut procesul cu Poliția Rutieră

Acum aproape un an, acesta a fost oprit de Poliția Rutieră din Ilfov, pe DN 1A, mergând din direcția București spre Ploiești. Potrivit agentului, motivul era legat de neacordarea de prioritate a unor pietoni angajați în traversare regulamentară pe trecerea marcată și semnalizată corespunzător.

Omul de afaceri a contestat această sancțiune, specificând că nu existau pietoni în acel moment, dar și că agentul constatator nu i-a permis să își exprime obiecțiile în scris.

Așadar, fostul finanțator al lui Dinamo a cerut instanței ca procesul să fie anulat, însă judecătorii i-au respins contestația.

Mai mult decât atât, tribunalul a decis că afaceristul nu a reușit să strâgă suficiente probe care să arate că polițistul rutier i-a reținut carnetul de conducere fără vreun motiv. În acest mod, Cristi Borcea a rămas fără dreptul de a circula pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

„Instanța reține că petentul (omul de afaceri Cristi Borcea, n. red.) a arătat în cuprinsul plângerii că nu a săvârșit fapta reținută în sarcina sa prin procesul-verbal, dar nu a reușit să probeze aceste susțineri. Astfel, aceasta nu a prezentat mijloace de probă apte să facă dovada contrară celor reținute în sarcina sa de către agentul constatator şi care să ducă la concluzia netemeiniciei procesului-verbal întocmit.

Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Borcea Cristian în contradictoriu cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal seria PIFW nr. XXXX/17.02.2022, ca fiind legal şi temeinic întocmit. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în cauză, instanța apreciază că dispozițiile art. 21 alin. 3 OG. 2/2001 au fost respectate cu ocazia aplicării sancțiunilor contravenționale, amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile fiind proporționale cu gradul de pericol social al faptei săvârșite de către petent”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Buftea, notează Fanatik.