Cristi Borcea, înfrângere dureroasă în instanţă. Afaceristul a rămas fără permis de conducere: „Proporțional cu gradul de pericol social”

Cristi Borcea, înfrângere dureroasă în instanţă. Afaceristul a rămas fără permis de conducere: „Proporțional cu gradul de pericol social”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Cristi Borcea a pierdut procesul pe care l-a intentat împotriva Poliției Rutiere în urmă cu un an.

Fostul acționar al echipei Dinamo București a rămas fără permis de conducere, după ce Judecătoria Buftea i-a respins contestația, potrivit prosport.ro.

Cristi Borcea a pierdut procesul cu Poliția Rutieră

Acum aproape un an, acesta a fost oprit de Poliția Rutieră din Ilfov, pe DN 1A, mergând din direcția București spre Ploiești. Potrivit agentului, motivul era legat de neacordarea de prioritate a unor pietoni angajați în traversare regulamentară pe trecerea marcată și semnalizată corespunzător.

Omul de afaceri a contestat această sancțiune, specificând că nu existau pietoni în acel moment, dar și că agentul constatator nu i-a permis să își exprime obiecțiile în scris.

Așadar, fostul finanțator al lui Dinamo a cerut instanței ca procesul să fie anulat, însă judecătorii i-au respins contestația.

Mai mult decât atât, tribunalul a decis că afaceristul nu a reușit să strâgă suficiente probe care să arate că polițistul rutier i-a reținut carnetul de conducere fără vreun motiv. În acest mod, Cristi Borcea a rămas fără dreptul de a circula pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

„Instanța reține că petentul (omul de afaceri Cristi Borcea, n. red.) a arătat în cuprinsul plângerii că nu a săvârșit fapta reținută în sarcina sa prin procesul-verbal, dar nu a reușit să probeze aceste susțineri. Astfel, aceasta nu a prezentat mijloace de probă apte să facă dovada contrară celor reținute în sarcina sa de către agentul constatator şi care să ducă la concluzia netemeiniciei procesului-verbal întocmit.

Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Borcea Cristian în contradictoriu cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal seria PIFW nr. XXXX/17.02.2022, ca fiind legal şi temeinic întocmit. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în cauză, instanța apreciază că dispozițiile art. 21 alin. 3 OG. 2/2001 au fost respectate cu ocazia aplicării sancțiunilor contravenționale, amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile fiind proporționale cu gradul de pericol social al faptei săvârșite de către petent”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Buftea, notează Fanatik.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`