COSR, după decizia TAS: Ne rezervăm dreptul de a considera și contestația Sabrinei Voinea întemeiată. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament emoțional

Publicat: 10 08. 2024, 23:36
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Comitetul Olimpic și Sportiv Român așteaptă punerea în aplicare a deciziilor TAS de către Federația Internațională de Gimnastică, afirmă COSR, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

COSR, despre decizia TAS

COSR a confirmat că a primit decizia instanței de la Lausanne.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care a analizat contestațiile depuse de Federația Română de Gimnastică pentru Ana Barbosu și Sabrina Voinea Maneca. Demersurile întreprinse în ultimele două zile de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au condus la deschiderea cazurilor și analizarea acestora de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv formată pentru a soluționa contestațiile de la Paris”, a declarat COSR.

„Ca urmare a acestei decizii, TAS decide că Ana Maria Bărbosu va obține medalia de bronz, în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4. Jordan Chiles este acum pe locul 5. Comitetul Olimpic și Sportiv Român așteaptă punerea în aplicare a deciziilor TAS de către Federație Internațională de Gimnastică”, se arată în același comunicat.

Ce a spus despre cazul Sabrinei Voinea

COSR a precizat că își rezervă „dreptul de a considera și contestația sportivei Sabrina Voinea întemeiată”.

„COSR este alături de ambele gimnaste ale României și respectă deciziile TAS. Totodată, ne rezervăm dreptul de a considera și contestația sportivei Sabrina Voinea întemeiată având în vedere circumstanțele finalei olimpice de la sol. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament emoțional. Credem în valoarea lor, le sprijinim pe ambele sportive și vom fi alături de ele și de Federația Română de Gimnastică”, mai notează COSR.