COSR a intrat în posesia bronzului olimpic pentru Ana Bărbosu: „Nu este fizic aceeași medalie pe care a primit-o Jordan Chiles” / România insistă că ar trebui acordate trei medalii de bronz

Publicat: 14 08. 2024, 13:25
Ana Maria Bărbosu. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mickael Chavet

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că a intrat în posesia medaliei de bronz pentru Ana Maria Bărbosu, care a avut câștig de cauză la TAS în speța deschisă după controversele din finala olimpică de la sol.

COSR a primit bronzul olimpic pentru Ana Bărbosu

COSR a primit încă de luni medalia.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internațional Olimpic.”, afirmă forul, miercuri, într-o postare.

„Facem precizarea că, medalia care a intrat în posesia COSR nu este fizic aceeași medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.”, se arată în aceeași postare.

COSR insistă că ar trebui acordate trei medalii de bronz

COSR consideră că decizia „cea mai înțeleaptă” ar fi să li se acorde medalii de bronz și lui Jordan Chiles, și lui Sabrina Voinea.

„În plin context internațional, care instigă sportivii unii împotriva altora, Comitetul Olimpic și Sportiv Român face apel la cei care soluționează cazul să țină cont de efectele emoționale și de sănatatea mintală a sportivelor Ana Maria Barbosu, Jordan Chiles și Sabrina Voinea Maneca. Pentru noi ele sunt victimele acestei situații create în urma problemelor de arbitraj din finala olimpică de la sol. Ne delimităm de atacurile la persoană, sunt total nejustificate și considerăm că trebuiesc stopate”, notează COSR.

„Noi dorim ca fiecare sportiv să primească o medalie și credem că în acest moment, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă la nivel internațional, cea mai înțeleaptă decizie este aceea de a de a se acorda celor trei sportive câte o medalie de bronz. Așa cum a cerut și Nadia Comăneci, ne dorim ca aceste sportive să fie corect arbitrate în competiție și toată lumea să înțeleagă că este o competiție sportivă, că pot apărea greșeli de arbitraj, fără intenție, dar că nimeni nu dorește medalia altcuiva, doar medalia pe care o merită”, mai afirmă forul.