Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și se pregătește pentru Europa League

Publicat: 15 05. 2024, 23:32
Actualizat: 15 05. 2024, 23:43
Foto: Corvinul Hunedoara / Facebook

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României și merge în preliminariile Europa League, în primul tur al calificărilor. Echipa din Liga a doua a învins Oțelul Galați la loviturile de departajare, 3-2, după 2-2 în timpul regulamentar.

Corvinul Hunedoara a învins Oțelul Galați și a câștigat în premieră Cupa României

Jucătorii lui Dorinel Munteanu au fost cei care au deschis scorul. În minutul 28, Anes Rusevic a marcat dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Hunedorenii au reușit să egaleze, în minutul 39 prin Marius Coman, care a preluat balonul respins greșit în careu și l-a șutat pe jos, pe mijlocul porții.

După mai puțin de 15 minute de la reluarea partidei, Rusevic a făcut dubla, transformând o lovitură de la 11 metri. În minutul 75, Antonio Manolache a restabilit egalitatea, înscriind cu un șut de la marginea careului, informează EuroSport.

Cisotti a început seria penalty-urilor învingându-l pe Lefter. Imediat după aceea, șutul lui Coman a fost apărat de Pap. Portarul hunedorenilor a reușit, apoi, să blocheze execuția lui Gaitan, iar după ce Manolache a înscris pentru Corvinul, Lefter a apărat și penalty-ul executat de Lameira.
Bradu a făcut 2-0 pentru echipa lui Maxim, iar Ghiocel a ratat șansa de a egala, după ce a șutat peste poartă. Pîrvulescu a ratat și el, ulterior, iar Silva l-a învins pe Lefter și a egalat înainte de cea de-a cincea execuție a hunedorenilor. Hergheligiu a fost executantul și a înscris un gol la care Pap nu a avut reacție.

Corvinul Hunedoara, o divizionară secundă, va reprezenta România în turul 1 preliminar al Europa League, ediția 2024/2025, informează GSP.