Continuă haosul din naționala Spaniei după câștigarea Cupei Mondiale. Cel puțin 15 fotbaliste din 23 refuză convocarea

Continuă haosul din naționala Spaniei după câștigarea Cupei Mondiale. Cel puțin 15 fotbaliste din 23 refuză convocarea
Spania a câștigat ediția din 2023 a Cupei Mondiale de fotbal feminin. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Kim Price

Cel puțin 15 dintre cele 23 de fotbaliste convocate la naționala Spaniei de selecționera Montse Tome au anunțat că refuză să vină la lot până nu văd o reformă structurală la nivelul federației, transmite El Pais.

Problemele au început după victoria din finala Cupei Mondiale, când selecționata feminină a Spaniei a învins Anglia și a câștigat în premieră trofeul. Spania a devenit a doua țară a lumii care câștigă competiția atât la feminin (2023), cât și la masculin (2010), după Germania.

Luis Rubiales, la acel moment președinte al Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe buze pe fotbalista Jenni Hermoso la ceremonia de premiere, iar jucătoarea a depus plângere. În cele din urmă, oficialul a demisionat de la cârma forului.

Cel puțin 15 fotbaliste refuză convocarea la naționala Spaniei

Săptămâna trecută, fotbalistele spaniole au emis un comunicat și au anunțat că nu vor mai îmbrăca tricoul echipei naționale până când nu vor vedea o reformă structurală la nivelul federației.

Se pare că s-au ținut de cuvânt, din moment ce 15 dintre cele 23 de fotbaliste chemate la lot de selecționera Montse Tome au anunțat că refuză convocarea.

Printre cele mai vehemente au fost nume grele ca Aitana Bonmati și Alexia Putellas.

Jenni Hermoso, care nu a fost chemată la lot, s-a întrebat pe rețelele sociale de cine vrea să o protejeze Montse Tome.

„Ne este foarte clar că este încă o strategie de divizare și manipulare”, a declarat Hermoso.

Ea consideră că decizia de a convoca fotbaliste care au anunțat că nu vor să vină la lot este încă o dovadă că „nimic nu s-a schimbat” la nvelul federației. Jenni Hermoso și-a exprimat sprijinul deplin pentru colegele sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`