Constantin Anghelache a murit la 78 de ani. Fostul președinte al lui Dinamo era unul dintre apropiații lui Mircea Lucescu

Publicat: 18 10. 2024, 10:53
Actualizat: 18 10. 2024, 10:53
Sursa foto: Hepta.ro / SportPictures / Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo și Rapid, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, în noaptea de joi spre vineri, potrivit GSP.

A fost președinte la Dinamo și Rapid

Constantin Anghelache a fost unul dintre apropiații lui Mircea Lucescu, actualul selecționer al echipei naționale, cu care a colaborat la Dinamo înainte de Revoluție, iar apoi la Rapid, dar cu care a făcut echipă inclusiv la Breaza, unde Anghelache a fost conducător în perioada 2001-2010.

Starea de sănătate a fostului om de fotbal se degradase semnificativ în ultima perioadă, motiv pentru care aparițiile sale în spațiul public au fost tot mai rare.

Constantin Anghelache s-a întors la Dinamo în 2013, când a fost numit președinte executiv al clubului, în vremea în care era Ionuț Negoiță finanțator. Avea să plece din „Ștefan cel Mare” în 2015.

Constantin Anghelache a lucrat în fostul SIE, iar după Revoluție s-a lansat în afaceri

El a fost profesor universitar economic și a ocupat un loc în structurile Centrului de Informații Externe, actualul SIE, în perioada regimului comunist. Locotenent-colonelul a fost la conducerea unei unități speciale ce coordona activitățile de comerț exterior și era însărcinată cu gestionarea fondurilor care curgeau către structurile serviciului de spionaj.

Anghelache s-a lansat în afaceri după Revoluție.